Numerosi locuitori din zona au fost evacuati din cauza posibilitatii unei alte explozii, au afirmat oicialii.

Unui spital din apropiere de Waco, Texas, i s-a spus sa se astepte la 100 de raniti, a declarat un oficial din cadrul institutiei medicale.

Peste 40 de pacienti au fost primiti de spital pana la ora 22.00 (06.00 ora Romaniei), a declarat Glenn Robinson, directorul Hillcrest Hospital. El a precizat ca in timp ce unele persoane au suferit rani minore, altele prezinta unele grave.

Intre 75 si 100 de locuinte si birouri au fost complet distruse in jurul fabricii de ingrasaminte din orasul West, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de urgenta, relateaza ABC news.

Echipe de interventie au fost trimise la fata locului, iar cel putin sase elicoptere transporta raniti. Unele persoane ranite sunt transportate cu ambulanta, in timp ce altele merg la spital cu masina, a precizat Robinson. Alte doua spitale din regiune participa la operatiune.

Fabrica este vizata insa de un alt pericol. "Am auzit ca exista un container cu ingrasaminte intact la fabrica si ca se fac evacuari pentru a fi siguri ca toata lumea iese din zona in siguranta, in caz ca se produce o alta explozie", a declarat Ben Stratmann, un purtator de cuvant al senatorului de Texas.

Explozia din Texas, inregistrata ca seism cu magnitudinea de 2,1 - USGS

Explozia de la fabrica de ingrasaminte din orasul West, in statul american Texas, a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,1, potrivit institutului american de geofizica USGS, relateaza NBC 5, preluat de Mediafax.

Magnitudinea este "in mod substantial mai mica decat amploarea reala a evenimentului" deoarece magnitudinea masoara doar miscarea telurica, nu unda aeriana, a explicat USGS pe site-ul sau de Internet.

Primarul orasului West, Tommy Muska, el insusi pompier, a descris explozia ca fiind atat de puternica, incat "i-a zburat palaria" si oglinda masinii. "Am simtit-o inainte de a o auzi", a declarat el.

Fabrica inca ardea la ora 22.00 (06.00 ora Romaniei), dar Muska a declarat in cadrul conferintei de presa de la ora 23.00 (07.00 ora Romaniei) ca incendiul pare sa fie sub control.

El a declarat ca temerile privind o a doua explozie s-au diminuat dar ca locuitorii din proximitate sunt evacuati. Persoanele care locuiesc la nord de fabrica sunt rugate sa stea in casa din cauza ingrijorarilor privind calitatea aerului. Echipele de interventie merg din usa in usa pentru a cauta supravietuitori, a declarat Wilson.

Cititi mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro.