Agenția oficială de știri din Bahrain a raportat descoperirea unui nou câmp petrolier pe coasta de vest a țării, estimându-se că acesta conține "cantități foarte mari de petrol și gaze".

Ministrul Petrolului din Bahrain, şeicul Mohammed bin Khalifa Al-Khalifa aprecizat că acest câmp petrolifer ar conţine aproximativ 80 de miliarde de barili de petrol de şist. El a adăugat că, în prezent, se fac evaluări pentru a stabili cantităţile care pot fi exploatate.

Noul zăcământ ar conţine rezerve mai mari decât cele ale altui câmp petrolifer exploatat în prezent în Bahrain. Denumit Bahrain Field, acest ultim câmp petrolifer a fost descoperit în anul 1932, dar acum nu mai conţine decât câteva sute de milioane de barili de petrol. În prezent, Bahrain extrage aproximativ 50.000 de barili de petrol pe zi.

Micul regat din Golful Persic, în care 80% din venituri sunt asigurate de petrol, beneficiază de asemenea de o producţie suplimentară de 150.000 de barili pe zi de la un alt câmp petrolifer denumit Abu Safah, pe care îl împarte cu Arabia Saudită.

Ministrul Petrolului din Bahrain a mai anunţat miercuri descoperirea unor importante rezerve de gaze la noul câmp situat în apropiere de coasta de vest a Bahrainului. Cu toate acestea, directorul de explorare de la compania petrolieră naţională Bahrain Petroleum Co., Yahia al-Ansari, a subliniat că exploatarea acestui câmp nu va începe decât peste cinci ani.

Bahrain este cel mai mic producător de petrol din Golf. Potrivit celor mai recente statistici guvernamentale, statul are rezerve de petrol de 125 milioane de barili. Spre comparație, vecina Arabia Saudită are rezerve de 266 miliarde de barili, potrivit Administrației SUA pentru Energie.