Cel mai mare oras american care si-a declarat falimentul nu este chiar atat de sarac. Ce valori ar putea vinde Detroitul pentru a supravietui
Detroit, locul de origine al automobilului, a devenit, la jumatatea lunii, cel mai mare oras american care s-a declarat in faliment. Pentru o perioada de timp o adevarata bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumatate de populatie in 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat in mod treptat orasul, o lovitura grea pentru veniturile sale fiscale.
Autoritatile au anuntat luna trecuta ca datoria totala a orasului se ridica la 18,5 miliarde de dolari, suma imposibil de finantat, pentru a face metropola sa functioneze.
Publicatia americana Businessweek a trecut in revista cateva dintre activele orasului pe care, daca le-ar vinde, ar putea finanta o parte din datorie.
Joe Louis Arena – terenul celor din echipa de hokey Detroit Red Wings, in conditiile in care, in iunie, reprezentantii orasului au anuntat ca vor construi o noua arena in centrul orasului pentru echipa.
Detroit Zoo - este un loc unde animalele sunt foarte bine ingrijite. Locul este detinut de oras, dar de conducerea acesteia se ocupa Detroit Zoological Society. Gradina strange anual mai mult de 15 milioane de dolari din bilete si alte surse de venit.
Muzeul de Istorie Detroit - colectia muzeului cuprinde 60 de exemplare de masini rare care ar putea fi scoase la licitatie.
Institutul de Arte din Detroit –colectia institutului intitulata The Thinker a lui Auguste Rodin si obiecte din perioada renascentista sunt evaluate la mai mult de 2 miliarde de dolari. Bill Schuette, avocat general, declara insa ca scopul colectie este de a fi expusa publicului si nu poate fi vanduta.
Autoportretul lui Van Gogh – Muzeul de Arta al orasului detine una dintre cele mai celebre picturi din lume, Autoportretul lui Van Gogh. Lucrarea este evaluata la 60 de milioane de dolari, potrivit Detroit Free Press.
Campusul Martius Park si parcul Belle Isle - orasul a cumparat Belle Isle pentru 200.000 de dolari in anul 1879. Proiectul parcului a fost realizat de Frederick Law Olmsted, creatorul celebrului Central Park din news York.
Pe acelasi subiect: