Respectiva sursa a refuzat sa furnizeze mai multe detalii.  

Expertul francez in aviatie Michel Polacco a declarat la France Info radio ca cel mai probabil a fost vorba de o bomba la bordul avionului, noteaza The Telegraph. Varianta unui atac terorist este cea mai plauzibila.

"Un avion care sa arate asa dupa prabusire s-a vazut de obicei numai in urma exploziei unei bombe la bord", a spus Polacco.

"Poate fi si o cauza tehnica, dar foarte putin probabil si rar intalnita. Ceea ce ne duce la o pista terorista, o bomba ar fi putut avea asemenea efecte", a spus el. 

O sursa din cadrul Ministerului Aviatiei a precizat anterior ca analiza cutiei negre care inregistreaza parametrii de zbor este inca in desfasurare.  

Directorul general al companiei aeriene Kogalimavia, Aleksandr Smirnov, a declarat la Moscova, ca avionul de tip Airbus A321-200 "se afla intr-o stare tehnica excelenta" si numai un "factor extern" poate explica prabusirea aparatului, potrivit RIA Novosti.  

"Noi excludem orice defectiune tehnica sau eroare de pilotaj", a adaugat el, subliniind ca "singura cauza posibila (a accidentului) este un factor extern".  

Avionul Airbus A321-200 nu putea sa se dezintegreze in aer din cauza vreunei defectiuni tehnice, a declarat directorul general al companiei.

"Totul ne face sa credem ca, la inceputul catastrofei, echipajul a pierdut complet controlul" asupra avionului, a indicat Smirnov.  

Un alt reprezentant al companiei a precizat ca aparatul suferise inainte de aceasta avarii structurale semnificative, iar pilotii nu au mai apucat "sa intre in contact radio" cu controlorii de trafic aerian, conform RIA Novosti.  

Putin vrea o "imagine obiectiva" asupra a ceea ce s-a intamplat

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat luni ca prabusirea avionului rus Airbus A321 in Peninsula Sinai din Egipt este o mare tragedie si a facut apel la anchetatori sa ofere o 'imagine obiectiva' asupra a ceea ce s-a intamplat, relateaza Reuters.  

 "Vreau sa transmit inca o data condoleante familiilor si rudelor victimelor", a spus luni Putin, citat de Interfax.  

"Fara nicio indoiala, trebuie facut totul pentru a se ajunge la o imagine obiectiva asupra a ceea ce s-a intamplat, pentru a sti ce s-a intamplat", a mai afirmat presedintele rus, potrivit ITAR-TASS.  

"Aceste eforturi trebuie sa continue pana cand vom sti cu siguranta ca aceasta etapa este finalizata", a subliniat el.  

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior luni ca nu poate fi exclus niciun scenariu in legatura cu prabusirea avionului companiei ruse Kogalimavia (Metrojet). Peskov a raspuns astfel unei intrebari referitoare la posibilitatea unui atac terorist drept cauza a prabusirii aeronavei.  

Pe de alta parte, premierul rus Dmitri Medvedev a cerut luni desfasurarea unei anchete cuprinzatoare pentru a elucida circumstantele producerii tragediei. 

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, cunoscuta si sub numele de Metrojet, avand la bord 224 de persoane, toti rusi cu exceptia a trei ucraineni, s-a prabusit sambata dimineata in desertul Sinai, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din statiunea Sharm el-Sheik, cu destinatia Sankt-Petersburg.