Cei mai bogati dintre europeni, ingrijorati pentru soarta UE. Germanii apreciaza ca zona euro nu a depasit criza
O majoritate covarsitoare a germanilor (96 la suta) apreciaza ca criza din zona euro nu a fost depasita, conform unui sondaj al Institutului Forsa realizat pentru revista Stern, citat de AFP.
Doar 3 la suta asigura ca problemele cu care s-a confruntat zona euro sunt acum rezolvate, conform acestui studiu, scrie Mediafax.
O mie de persoane au fost intervievate intre 18 si 19 octombrie.
Slabiciunile economiei anumitor state din zona euro apasa asupra economiei germane. Conform ministerului de Finante, economia va incetini semnificativ in ultimul trimestru al lui 2012 sau chiar se va contracta, conform Bundesbank.
Guvernul german prevedea o crestere pentru anul 2012 de 0,8 la suta.
Financial Times: Bun venit la Berlin, noua capitala a Europei
Berlinul devine capitala de facto a Uniunii Europene. Chiar daca sediul principalelor institutii UE se afla inca la Bruxelles, deciziile cheie sunt luate tot mai mult la Berlin, scrie editorialistul Financial Times, Gideon Rachman.
"Berlinul nu da senzatia unui oras imperial. Noile cladiri guvernamentale au fost proiectate cu multa sticla si lumina naturala, pentru a pune accentul pe transparenta si democratie. Ministerul de Finante se afla totusi in fostul sediu al Luftwaffe, dar cea mai mare parte a arhitecturii grandioase - Bulevardul Unter den Linden si Poarta Brandenburg - sunt o mostenire a regilor prusaci. Berlinul modern prezinta o fata mai prietenoasa si a devenit un magnet pentru turisti si adolescenti", afirma Gideon Rachman.
Totusi, in timp ce capitala Germaniei a evitat deliberat expresii ale puterii imperiale, realitatea este ca Berlinul a ajuns tot mai mult capitala de facto a UE, considera editorialistul sef pentru afaceri externe al FT.
Pe acelasi subiect: