Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a subliniat că Germania ar urma să înregistreze un nou an de creştere în 2019, chiar dacă va fi cel mai mic ritm de creştere economică înregistrat după 2013, scrie Agerpres.

"Economia germană este pe cale să înregistreze un nou an de creştere, al 10-lea la rând. Aceasta este cea mai lungă fază de creştere economică înregistrată după 1996", a spus Altmaier.

În 2018, cea mai mare economie europeană a înregistrat un avans de 1,5%, potrivit unei estimări preliminare publicată de oficiul federal de statistică, comparativ cu o creştere de 2,2% înregistrată în 2016 şi 2017.

În perioada următoare, Peter Altmaier estimează că Germania se confruntă în special cu riscuri provenite din mediul economic extern, precum Brexitul, disputele comerciale şi contextul fiscal internaţional. Cu toate acestea, Altmaier a spus că nu există motive de panică şi a reiterat că va încerca să reducă taxele pentru a veni în sprijinul angajaţilor şi companiilor.

Potrivit Eurostat, Germania a fost principalul partener comercial al României, în 2017, în condiţiile în care 20% din exporturile şi importurile de bunuri ale României au avut ca destinaţie sau au venit din prima economie europeană. La nivelul UE, Germania a fost principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una din primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.