World One Tower va avea 117 etaje, va fi data in folosinta in 2016 si va avea o inaltime de 442 de metri, devenind astfel cea mai inalta cladire rezidentiala din lume, titlu detinut in prezent de cladirea aflata la numarul 432 pe Park Avenue, in New York, care masoara 426 de metri inaltime.

Designul interior al apartamentelor de lux, care vor avea vedere spre Marea Arabiei si o panorama asupra orasului Mumbai, va fi realizat de The Armani/Casa Interior Design Studio, care va crea spatii inspirate din filosofia Armani, dar pastrand "culoarea, energia si tesaturile magnifice ale Indiei".

Locuintele semnate de Armani vor fi "armonioase", iar fiecare apartament va "emana simplitatea perfecta, sensibilitatea, sofisticarea si flerul care sunt chintesenta spiritului Armani", mai precizeaza site-ul ansamblului rezidential.

Turnul World One a fost creat de arhitectii companiei Pei Cobb Freed & Partners si se afla in cartierul Worli din sudul orasului Mumbai, cu vedere la Marea Arabiei. Cartierul in care se construieste turnul este dominat de spatii verzi, iar in perioada in care India era colonie a Marii Britanii adapostea locuintele si vilele de lux ale administratorilor britanici.

Giorgio Armani, nascut pe 11 iulie 1934, la Picenza, este unul dintre cei mai renumiti designeri din lume. Desi a studiat initial medicina, a preferat sa se indrepte spre arta fotografica si apoi spre moda. A lucrat vreme de sapte ani la departamentul vestimentar al magazinului general Le Rinascente. Din 1961 pana in 1970 a lucrat ca designer al casei de moda Nino Cerruti, iar, in 1974, si-a deschis, impreuna cu Sergio Galiotti, propria casa de moda, Armani. Succesul a venit aproape instantaneu, creatiile sale s-au vandut imediat, iar designerul italian, supranumit "Il Maestro", a capatat rapid o faima greu de egalat. In 2014, averea designerului italian era estimata la circa 8 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.