Liderii europeni vor revizui prioritatile UE, a fost decizia luata marti seara la summitul de la Bruxelles.

Mai exact, Uniunea se va concentra pe cresterea economica, locurile de munca si imigratia ilegala, probleme care au indemnat multi alegatori europeni sa voteze partide eurosceptice.

Liderii Frantei si Marii Britanii, unde alegerile au fost castigate de partide de extrema-dreapta, au cerut ca Europa sa se reformeze.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului European a primit mandat sa inceapa consultari grupurile parlamentare, in privinta nominalizarilor pentru alcatuirea noii Comisii.

"Uniunea Europeana trebuie sa se retraga unde nu este necesara", spune presedintele francez, iar premierul britanic avertizeaza ca reformele care sa impulsioneze cresterea economica si aparitia unor noi locuri de munca nu mai pot fi amanate.

David Cameron: UE a devenit "prea mare, prea autoritara, prea intruziva"  

"Rezultatul alegerilor europene este un mesaj clar ca nu putem ignora si nu putem continua ca inainte", a declarat Cameron la Bruxelles, conform AFP.

Euforic, liderul Partidului pentru Independenta Marii Britanii a "gustat" triumful alaturi de cei 24 de eurodeputati ai sai. "Armata populara a partidului a vorbit si a obtinut cel mai grozav rezultat in peste 100 de ani de viata politica", a spus, plin de mandrie, Farage, in timp ce parea ca nu se mai indura sa se desparta de pahar.

De altfel, si sotia lui de origine germana marturisea, intr-unul din rarele interviuri, ingrijorarea pentru ca domnul Farage "fumeaza si bea cam mult". Insa s-a revoltat ca cineva l-ar putea considera "rasist".

Care este marele tel al lui Nigel Farge? Sa scoata Marea Britanie din Uniunea Europeana!

Nigel Farage, presedintele Partidului Independentei UK: "Inca nu ati vazut nimic!"

La fel de indarjita impotriva Uniunii Europene s-a aratat si liderul extremei dreapta franceza, Marine le Pen.

Marine Le Pen, presedinte Frontul National: "Vrem sa cream un front comun in Parlamentul European, o alianta care sa apere oamenii si natiunile impotriva tehnocratiei europene"

Ascensiunea extremei drepte sau a partidelor ostile Europei unite in parlamentul european este semnaul dezamagirii electroratului de pe continent. Iar liderii UE nu pot ignora acest avertisment rasunator.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Cred ca ascensiunea partidelor dreptei populiste este uluitoare si regretabila. Acum depinde doar de noi sa ne recastigam alegatorii"
 
Iar asta se poate face numai prin reformarea legislatiei la nivel comunitar ,spune presedintele Basescu.

In privinta portofoliului care ii va reveni Romaniei in viitoarea Comisie Europeana, Traian Basescu declara ca "optiunea noastra ramane Ciolos".