"Nu mai putem pierde timp. Este momentul să oprim ceasul Articolului 50 (al Tratatului de la Lisabona). Trebuie propusă o lege prin care această chestiune să fie adusă din nou în faţa electoratului", a declarat Sturgeon la BBC, potrivit Agerpres.

Imediat după ce Parlamentul britanic a respins acordul cu 432 de voturi 'contra' şi numai 202 'pentru', Nicola Sturgeon a scris pe Twitter că este o "înfrângere istorică" şi a cerut guvernului britanic conservator să blocheze procesul de ieşire din Uniunea Europeană până la organizarea unui nou referendum, potrivit EFE.

"Înfrângere istorică a premierului şi de luni de zile era evident că se va întâmpla acest lucru. S-a pierdut mult timp", a scris ea.

Totodată, Guvernul irlandez a anunţat marţi că îşi intensifică pregătirile pentru un Brexit fără acord, după ce Parlamentul de la Londra a respins înţelegerea negociată de premierul britanic Theresa May cu Bruxellesul privind ieşirea Regatului Unit din UE.

"În mod regretabil, rezultatul votului sporeşte riscul unui Brexit dezordonat. Prin urmare, guvernul va continua să îşi intensifice pregătirile pentru un astfel de rezultat", a precizat guvernul de la Dublin într-un comunicat.

Totodată, guvernul irlandez a făcut apel la Marea Britanie să prezinte propuneri "pentru a rezolva acest impas". De asemenea, Dublinul a reamintit "poziţia clară a UE că acordul de retragere nu este deschis pentru renegociere".

Parlamentul britanic a respins marţi cu o largă majoritate acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Guvernul condus de May se va confrunta miercuri cu o moţiune de cenzură depusă de opoziţia laburistă.