In cazul in care comisia pentru monumente istorice din Los Altos va aproba acest lucru, casa va trebui sa fie conservata.

Jobs s-a mutat in aceasta casa cu parintii sai adoptivi cand era in clasa a saptea si a locuit acolo in timpul liceului. In garajul casei, Steve Jobs si Steve Wozniak au asamblat primele 50 de computere Apple 1, pe care le-au vandut magazinului Byte Shop din Mountain View, detinut de Paul Terrell, pentru 500 de dolari fiecare. Unul dintre computerele originale a fost vandut ulterior la o licitatie, pentru 231.000 de dolari.

Noua luni dupa vanzarea primelor calculatoare Apple 1, in 1977, a fost infiintata oficial compania Apple Computer, in Cupertino, iar Jobs a devenit un vizionar care a schimbat fata calculatoarelor.

"Steve Job este considerat un geniu care a combinat tehnologia cu creativitatea pentru a inventa si comercializa un produs care a modificat dramatic sase industrii, respectiv a computerelor personale, a filmelor animate, a muzicii, a telefoanelor, a tabletelor si a publishingului digital", potrivit documentului de prezentare a imobilului, noteaza CNN.

Casa cu un singur etaj, trei dormitoare si doua bai a fost construita in 1952 si este evaluata la 1,5 milioane de dolari, potrivit site-ului imobiliar Zillow.

Mama adoptiva a lui Jobs, Marilyn Jobs, inca locuieste in aceasta casa. Ea a declarat pentru portalul SFBay.ca ca in fiecare saptamana sute de fani ai Apple vin in fata casei pentru a face fotografii.

Jobs a revenit recent in atentia presei si prin descoperirea unei capsule a timpului ingropata de acesta in Aspen, Colorado, in timpul unei conferinte de design din 1983. Aceasta ar fi trebui sa fie extrasa in anul 2000, dar a fost pierduta.
O echipa a televiziunii National Geographic Channel a descoperit capsula, care contine printre altele un mouse pentru modelul computerului Lisa al Apple, din 1983, un cub Rubik si un pachet de sase beri, potrivit site-ului de tehnologie CNET.

Harry Teague, presedintele conferintei de design din 1983, a declarat ca a pus berea in capsula timpului pentru ca "cei care vor sapa vor fi insetati si vor aprecia acest gest", a relatat CNET.

Apple a pus vineri in vanzare noile smartphone-uri iPhone 5S si 5C, din care a vandut in trei zile un numar record de 9 milioane de aparate.