Casa parinteasca a lui Steve Jobs ar putea fi declarata de importanta istorica
Casa din Los Altos, California, in care a copilarit Steve Jobs. Tot aici, antreprenorul a pus bazele Apple. Sursa foto: Mediafax
Casa in care Steve Jobs a construit primul computer Apple, in anii ’70, ar putea fi declarata in curand imobil istoric protejat, de catre autoritatile locale din Los Altos, California, potrivit CNN.
In cazul in care comisia pentru monumente istorice din Los Altos va aproba acest lucru, casa va trebui sa fie conservata.
Jobs s-a mutat in aceasta casa cu parintii sai adoptivi cand era in clasa a saptea si a locuit acolo in timpul liceului. In garajul casei, Steve Jobs si Steve Wozniak au asamblat primele 50 de computere Apple 1, pe care le-au vandut magazinului Byte Shop din Mountain View, detinut de Paul Terrell, pentru 500 de dolari fiecare. Unul dintre computerele originale a fost vandut ulterior la o licitatie, pentru 231.000 de dolari.
Noua luni dupa vanzarea primelor calculatoare Apple 1, in 1977, a fost infiintata oficial compania Apple Computer, in Cupertino, iar Jobs a devenit un vizionar care a schimbat fata calculatoarelor.
"Steve Job este considerat un geniu care a combinat tehnologia cu creativitatea pentru a inventa si comercializa un produs care a modificat dramatic sase industrii, respectiv a computerelor personale, a filmelor animate, a muzicii, a telefoanelor, a tabletelor si a publishingului digital", potrivit documentului de prezentare a imobilului, noteaza CNN.
Casa cu un singur etaj, trei dormitoare si doua bai a fost construita in 1952 si este evaluata la 1,5 milioane de dolari, potrivit site-ului imobiliar Zillow.
Mama adoptiva a lui Jobs, Marilyn Jobs, inca locuieste in aceasta casa. Ea a declarat pentru portalul SFBay.ca ca in fiecare saptamana sute de fani ai Apple vin in fata casei pentru a face fotografii.
Jobs a revenit recent in atentia presei si prin descoperirea unei capsule a timpului ingropata de acesta in Aspen, Colorado, in timpul unei conferinte de design din 1983. Aceasta ar fi trebui sa fie extrasa in anul 2000, dar a fost pierduta.
O echipa a televiziunii National Geographic Channel a descoperit capsula, care contine printre altele un mouse pentru modelul computerului Lisa al Apple, din 1983, un cub Rubik si un pachet de sase beri, potrivit site-ului de tehnologie CNET.
Harry Teague, presedintele conferintei de design din 1983, a declarat ca a pus berea in capsula timpului pentru ca "cei care vor sapa vor fi insetati si vor aprecia acest gest", a relatat CNET.
Apple a pus vineri in vanzare noile smartphone-uri iPhone 5S si 5C, din care a vandut in trei zile un numar record de 9 milioane de aparate.
Pe acelasi subiect: