Miliardarul de 83 de ani i-a angajat pe managerii Todd Combs si Ted Weschler pentru a prelua eventual conducerea companiei, dar nu are planuri pentru a se retrage.

Rezultatele lui Combs si Weschler au depasit in 2013, pentru al doilea an consecutiv, pe cele ale sefului lor, dar si evolutia indicelui S&P 500, care a crescut cu 32% incluzand dividendele, au declarat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal.

Sursele publicatiei americane nu au dezvaluit cu cat au depasit cei doi evolutia S&P 500, dar in 2012 rezultatul a fost mai bun cu peste 10 puncte procentuale.

Totodata, Buffet s-a situat sub propria tinta pentru profitul conglomeratului Berkshire pentru prima data de la preluarea controlului companiei.

Miliardarul a declarat repetat ca vrea sa creasca valoarea neta a Berkshire mai rapid decat avansul S&P 500 pentru o perioada de cinci ani. Din cauza evolutiei foarte bune a indicelui anul trecut, Buffet nu a reusit sa-si atinga obiectivul, potrivit analistilor si calculelor Wall Street Journal.

Buffet a avertizat actionarii ca se asteapta sa nu-si respecte tinta, insa este putin probabil ca acestia sa fie suparati, scrie publicatia americana, avand in vedere ca actiunile Berkshire au urcat cu circa 30% anul trecut.

In urma performantelor de anul trecut, succesorii lui Buffet au primit in administrare fonduri mai mari, de cate 7 miliarde de dolari, fata de circa 3 miliarde de dolari la inceputul lui 2012, au spus sursele.

Investitiile celor doi raman insa o parte redusa a portofoliului masiv detinut de Berkshire in SUA, de peste 100 de miliarde de dolari. Valoarea de piata a companiei este de aproape 300 de miliarde de dolari.