Intrebat cum vor fi Statele Unite afectate de criza euro, Warren Buffett a spus: “Probleme economice au existat dintotdeauna, iar de unele dintre ele nici nu suntem constienti. Pe 10 septembrie 2011 nu stiam ce avea sa urmeze. Mereu exista riscuri in acest domeniu, dar America a reusit sa le depaseasca.”

Referitor la dificultatile pe care tarile din zona euro le traverseaza, Buffett este de parere ca membrii implicati isi pot corela eforturile sau se pot indeparta si mai mult unii de altii, acestea fiind singurele doua directii posibile.

“Europa nu are cum sa dispara, ca piata, si va fi in continuare un jucator important, dar despre zona euro este greu de spus daca va supravietui sau nu”, declara miliardarul.

“America si China vor fi factorii hotaratori in economia mondiala a secolului urmator. Cele doua tari vor avea de depasit anumite tensiuni, dar asta nu e nicio noutate. Vrem ca toata lumea sa prospere, nu numai Statele Unite, lucru care a inceput sa se intample in ultimii 20-30 de ani. In urmatoarea jumatate de secol, oamenii vor trai si mai bine”, adauga investitorul american.