Mervyn King spune ca sistemul bancar inca prezinta dezechilibre, iar acestea "incep sa creasca din nou". Mai mult, el acuza bancile ca au "exploatat" milioane de clienti.

"Daca este posibil ca acestea sa faca bani de pe urma clientilor naivi, atunci institutiile cred ca este in regula sa incerce acest lucru", adauga guvernatorul, care mentioneaza ca firmele din sectorul de productie s-au comporat mai moral decat bancile.

Chiar si asa, raspunsul dur al reprezentantilor bancilor nu a intarziat sa apara. Angela Knight, presedintele Asociatiei Bancherilor Britanici, spune ca exista cateva aspecte gresite in declaratia guvernatorului. "Sistemul bancar recunoaste ca in anumite momente a actionat gresit, insa sectorul a fost reformat radical de atunci", afirma aceasta.

Daca reprezentantii Asociatiei Bancherilor Britanici sunt convinsi ca sectorul bancar a depasit criza, ministrul de finante George Osborne vrea o reforma mai severa a acestuia. Asa ca din 2012, Banca Angliei va putea controla mai strict acest sector.