In jurul orei 07:25 GMT, titlurile Deutsche Bank inregistrau o scadere de 8,83% pana la 9,91 euro, dupa publicarea unor stiri potrivit carora mai multe fonduri speculative si-au scos banii de la banca germana din cauza temerilor cu privire la soliditatea sa financiara.

Scaderea actiunilor Deutsche Bank a afectat si titlurile Commerzbank, care au inregistrat o scadere de 7,3% fiind cotate la 5,38 euro.

De asemenea, bursele de pe Wall Street au incheiat sedinta de joi in scadere, in timp ce pietele din Hong Kong si Tokyo au deschis vineri pe minus din cauza ingrijorarilor cu privire la viitorul Deutsche Bank.

Agentia Bloomberg News a informat joi ca un numar de aproximativ 10 fonduri speculative care aveau tranzactii cu Deutsche Bank au mutat activele la alte firme in cursul acestei saptamani. De asemenea, sursele citate de AFP au confirmat ca mai multe fonduri speculative, inclusiv Millennium Partners, Capula Investment si Rokos Capital Management, au decis sa isi retraga fondurile de la Deutsche Bank.

Actiunile Deutsche Bank s-a depreciat, vineri, cu 6,76%, dupa aproximativ o ora si jumatate de la debutul sedintei Bursei de Valori Bucuresti, pe fondul ingrijorarilor privind stabilitatea bancii.

Actiunile bancii au scazut cu 53,08% de la inceputul anului pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al pietei de capital romanesti, unde este listata. In ultima saptamana, valoarea actiunilor a scazut cu 3,94%. In ultima luna au fost realizate tranzactii de peste 5,9 milioane lei, pretul actiunilor scazand cu 12,23%.

Actiunile celei mai mari banci germane au intrat pe o panta descendenta incepand de luni, investitorii reactionand la amenda de 14 miliarde de dolari impusa Deutsche Bank de Departamentul american al Justitiei precum si la informatiile contradictorii din presa germana cu privire la interventia guvernului german in sprijinul Deutsche Bank.