Cu sediul central in Fairfax County, Virginia, Mars este detinuta in totalitate de familia cu acelasi nume si opereaza pe cinci segmente de business: ciocolata, mancare pentru animale, guma de mestecat, mancare, bauturi si simbio-stiinta (cercetare in sanatate si mediul inconjurator).
 
Brandurile cele mai cunoscute lansate de Mars sunt, printre altele: Milky Way, M&M's, Twix, Skittles, Snickers si batoanele de ciocolata cu acelasi nume. Conglomeratul mai produce snacks-urile Combos, orezul si sosurile Uncle Ben's, sosul pentru paste Dolmio, precum si mncarea pentru animale Whiskas si Pedigree.
 
Orbit este cel mai popular produs, fabricat de Wrigley, subsidiara a Mars. In timpul razboiului, Wrigley vindea guma soldatilor, in timp ce Orbit a devenit accesibila publicului larg.
 
Frank C. Mars, a vandut bomboane pe strada pana la 19 ani, dupa care, in 1911, a pus bazele unei fabrici. Dupa mai multe incercari nereusite, a dat lovitura abia in 1920, cand a lansat batonul de ciocolata Mars. Fiul sau, Forrest Mars, a contribuit la succesul afacerii, cand, inspirat de un shake cu lapte, a lansat Milky Way, care a devenit repede cel mai vandut baton. Compania s-a extins in SUA si, ulterior, in Marea Britanie.
 
Familia Mars inca mai detine afacerea in totalitate si este recunoscuta pentru seretomania sa, aparand foarte rara in presa sau la evenimente.