"Aceasta centrala nu va fi un concurent pentru actualii producatori pe carbune. Vom exporta energia in Austria si Turcia, asa scrie in memorandum. (...) Exportul a fost una din conditii, pentru a nu concura CE Oltenia in tara", a afirmat Ciurel, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Centrala dezvoltata de China Huadian Engineering si CE Oltenia va avea o capacitate instalata de 600 MW si va produce anual 5 TWh de electricitate, la un cost de productie estimat la 45 euro pe MWh.

Ciurel a adaugat ca unitatea va securiza 3.000 locuri de munca, iar avizul de constructie ar putea fi obtinut in luna noiembrie. Lucrarile de constructie sunt estimate sa dureze 36 de luni de la data obtinerii autorizatiei de constructie.

"Constructia va fi facuta aproape intergral de firme rominesti. Contractele pentru carbune vor fi incheiate cu Complexul Energetic Oltenia, totul va fi procurat de pe piata romaneasca. Previzionam un cost de 45 euro pe MWh, comparabile cu cele ale Complexului Energetic Oltenia", a mai spus Ciurel.