Olguta Vasilescu a afirmat ca de "aproape un an de zile" discuta cu reprezentantii companiei britanice Rolls Royce, care "produce si motoare de avioane nu doar celebrele masini", pentru a investi in uzina de la Craiova.

"Voi face tot ce tine de mine pentru a revitaliza Fabrica de Avioane. Sunt in niste discutii de aproape un an de zile cu o firma foarte mare. Este vorba de Rolls Royce (…) Suntem in negocieri in continuare, am avut insa mari probleme cu Guvernul Romaniei. Am incercat sa am discutii cu domnul Videanu, dupa ce acesti domni au incercat sa ajunga la Ministerul Economiei si nu au fost primiti nici macar la nivel de subsecretar de stat. Au fost primiti la nivel de director, care nu are niciun fel de putere acolo. Asa au ajuns la mine, printr-un intermediar, si m-au intrebat daca ii pot ajuta", a spus Olguta Vasilescu, citata de Mediafax.

Potrivit sursei citate, unul dintre reprezentantii companiei britanice a ajuns la Craiova si a vazut "ce poate sa faca" uzina din Banie.

Parlamentarul doljean a afirmat ca Rolls Royce este interesat sa preia "inca de pe bancile facultatii" tineri studenti, carora sa le "finanteze studiile" dupa care sa lucreze in baza unui contract semnat pe cinci ani pentru compania britanica.

Intrucat nu a primit sprijinul de care ar fi avut nevoie din partea Guvernului, compania Rolls Royce ar fi decis sa construiasca o alta fabrica in Cehia.