In decembrie 2015, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 11,8%, ca urmare a scaderii industriei prelucratoare (-13,5%), transmite Agerpres.

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au crescut cu 2,7%, respectiv cu 1,6%.  

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,3% fata de luna precedenta, din cauza scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-6,0%).

Industria extractiva si industria prelucratoare au crescut cu 1,4%, respectiv cu 0,2%.  

Fata de aceeasi luna din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 4,0%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+6,7%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 21,2%, respectiv cu 7,0%.  

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,2%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+3,4%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au inregistrat o scadere de 19,9%, respectiv 6,9%.