Pe de alta parte, domnul Hayward, are toate motivele sa sufere. Administratia Obama tocmai i-a inmanat o nota de plata provizorie a poluarii : 69 de milioane de dolari, dar amenda aplicata celor de la British Petroleum paleste in fata pierderilor de la bursa.

Actiunile companiei au cazut cu 38 la suta, iar ultima declaratie a sefului de la BP, chiar i-a scos din sarite pe americani...

"Nimeni nu-si doreste mai mult decat mine sa se termine totul. Imi vreau viata inapoi!", a spus Tony Hayward, presedintele British Petroleum.

In tot acest timp, mii si mii de animale mor in fiecare zi. Localnicii si voluntarii incearca sa le salveze pe toate, dar, de cele mai multe ori, le privesc neputinciosi, cum isi traiesc ultimele clipe in malul urat mirositor de pe tarmul Golfului Mexic. Si acesta e doar inceputul...

British Petroleum a anuntat ca a conectat o conducta, la vana care arunca tone de titei in apele oceanului si spera sa filtreze macar din parte din petrol. Intre timp, efectele poluarii nu-i mai privesc doar pe americani. "Curentul Golfului" ar putea aduce pata de petrol pe plajele Europei.