Unul dintre cei mai bogati romani, Ioan Niculae are toate motivele sa fie ingrijorat. Anchetatorii sustin ca intre 2005 si 2010 combinatele sale ar fi primit ilegal gaz metan la preturi preferentiale, iar compania de distributie si bugetul statului ar fi inregistrat o paguba de 126 de milioane de dolari.

In dosarul in care este invinuit mai sunt puse sub acuzare 39 de persoane din conducerera Ministerului Economiei, Autoritatii de Reglementare in Energie si Romgaz.

"Asistati in direct la un eveniment relativ istoric pentru Romania astazi. Cum poate fi distrus un agent economic care a avut neobrazarea in acesti 20-21 de ani sa se opuna ideii generale ca noi romanii suntem numai cersetori si slugi si ca noi nu putem angaja, ci doar sa fim angajati", a spus Ioan Niculae.

Omul de afaceri se plange ca scandalul are efecte imediate si ca firmele sale au inregistrat deja pagube.

"Incepand de saptamana trecuta, cu acel comunicat al DIICOT-ului, practic toate firmele noastre, peste 27, sunt distruse. Avem combinatele chimice inchise incepand de la 1 ianuarie, niciuna dintre companiile private sau de stat care vand gaz nu mai raspunde solicitarilor InterAgro. Suntem intr-o situatie extraordinar de delicata din punct de vedere economic si, practic, ati asistat la subminarea unui agent economic care inca mai ramasese cu capital privat romanesc", a spus Niculae.

Fostul ministru al economiei Varujan Vosganian sustine ca acuzatiile sunt halucinante. Personal, Vosganian a acordat facilitati companiilor lui Niculae, dar sustine ca astfel a salvat mii de locuri de munca, industria petrochimica si agricultura.