Totodata, instanta a decis reducerea amenzii de la 366 milioane de lei la 297 de milioane de lei.

La finele lunii martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil incalcarea legii concurentei de catre compania OMV Petrom Marketing (la data incalcarii legii opera benzinariile OMV) prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei.

De asemenea, instanta a redus amenda aplicata de Consiliul Concurentei de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei, respectiv cu 20%.

Consiliul Concurentei a castigat irevocabil si procesele cu MOL Romania, Rompetrol Downstream SRL si Eni Romania.

La finele anului 2011, Consiliul Concurentei a sanctionat sase companii petroliere cu amenda de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. Aceasta a fost cea mai mare amenda data in istoria Consiliului Concurentei.

In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca cele sase companii au incalcat atat Legea Concurentei, cat si Tratatul de Functionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium.

OMV Petrom, care la data incalcarii legii opera benzinarii Petrom si Petrom V, a fost amendata cu 366,5 milioane de lei, OMV Petrom Marketing a luat o amenda de 137,2 milioane de lei, Rompetrol Downstream a primi o sanctiune de 159,5 milioane de lei, Lukoil Romania a platit 136,8 milioane de lei, MOL Romania - 80,2 milioane de lei, iar Eni Romania - 11,1 milioane de lei.

Amenzile au fost executate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).