Constructia celor doua reactoare va incepe probabil anul viitor.

"Orizontul nostru de timp este ca, pana la sfarsitul anului, negocierile sa se finalizeze si sa se semneze memorandumul comun de realizare a acestei investitii. Incepand cu anul viitor, probabil, incepem sa asistam la realizarea unui proiect cu o valoare foarte mare, care va insemna 720 MW pe unitate, adica 1.440 MW, care va insemna peste 1,5 miliarde euro comenzi in industira romaneasca, locuri de munca directe si indirecte peste 10.000, plus venituri importante suplimentare la bugetele locale si la bugetul de stat", a spus Dragnea. 

La inceputul lunii septembrie, conducerea Nuclearelectrica a anuntat despre China Nuclear Power Corporation ca s-a calificat in procesul de selectie a investitorilor pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4, compania chineza fiind singurul ofertant. 

Firma din China va fi actionar majoritar in compania de proiect care va derula investitia de 6,5 miliarde de euro. 

China General Nuclear Power Corporation este cel mai mare producator chinez de energie nucleara, avand in operare 11 reactoare nucleare cu o capacitate instalata de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totala de productie a energiei a Romaniei este de circa 20.000 MW.