"Am decis sa demisionez, in 30 noiembrie, pentru a nu murdari numele companiei (...). Lucrez de 30 de ani in sectorul asta", a declarat Budulan pentru Mediafax.

Budulan, membru PDL, a fost numit sef al Nuclearelectrica in 2009, de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.
Presa a scris ca fiica lui Budulan, Izabela Budulan, a fost numita director tehnic al Nuclearelectrica, insa fostul sef al companiei sustine ca nu exista o astfel de functie in organigrama. Budulan afirma ca fiica sa a detinut o pozitie in departamentul de strategie-dezvoltare al Nuclearelectrica.

El a adaugat ca fiica sa a fost angajata in 2009 in Nuclearelectrica in urma unui concurs. Contractul de munca este suspendat, Izabela Budulan aflandu-se in concediu de maternitate pentru doi ani.

"Nu mi-a cerut nimeni sa demisionez, o spun cu mana pe inima. Fata mea era pe un post de executie, nu de conducere. Este decizia fiicei mele daca va ramane in Nuclearelectrica dupa cei doi ani de concediu de maternitate", a spus Budulan.

Iniante de a fi angajata in Nuclearelectrica, Izabela Budulan a lucrat in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei si in Electrocentrale Bucuresti, fililala a companiei de stat Termoelectrica.

Deputatul PDL de Buzau Cezar Preda a criticat, vineri, modul in care sunt puse in functii importante diverse persoane "care sponsorizeaza PDL" si pe care nu-i recomanda altceva decat sumele pe care le platesc, adaugand ca aceste situatii nu ar trebui puse "in carca lui Emil Boc".

Cezar Preda l-a dat ca exemplu pe directorul tehnic al Nuclearelectrica, despre care a lasat sa se inteleaga ca este pe acest post pentru ca ar fi sponsorizat o organizatie a partidului de guvernamant.

"Nu e om sanatos la cap sa nu fie socat cand aude ca directorul tehnic de la Nuclearelectrica este un economist. De cand e lumea directorul tehnic e cel care stie orice pe partea tehnica intr-o firma. Acestia sunt oamenii, trec de la un partid la altul, slujesc partidul sa-si aranjeze functiile, ei si familiile lor. Cine l-a pus pe acest om in functia asta, ca PDL-ist nu a fost? O fi dat bani garla la PDL? Cui o fi dat? si cand spun asta nu ma refer la o persoana, ci la organizatie. Acestia sunt oameni pusi in functii, beneficiari ai politicii, nu noi", a declarat, intr-o conferinta de presa, Cezar Preda.

Nuclearelectrica este al doilea cel mai mare producator de energie din Romania si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.