Datele publicate de Ministerul Finantelor arata ca anul trecut afacerile de 154,3 milioane de euro inregistrate de Energy Holding au fost devansate de businessul de 174,5 milioane de euro inregistrat de Tinmar Ind, o companie care nu se afla pe lista de clienti ai energiei ieftine de la Hidroelectrica.

Potrivit site-ului Tinmar Ind, compania a intrat in afacerile de furnizare a energiei electrice in aprilie 2007, avand in prezent un portofoliu format din peste 80 de firme, cel din 2010 fiind alcatuit din 60 de clienti.

Datele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) arata ca Tinmar Ind este compania care a inregistrat cea mai mare crestere a cantitatilor de energie vandute pe segmentul concurential, adica acolo unde vanzatorii se intalnesc cu marii consumatori de energie, firma dublandu-si livrarile pe aceasta piata.

Acest lucru s-a vazut si in cifra de afaceri, businessul Tinmar Ind crescand de la 96 de milioane de euro in 2009 la 174,5 milioane de euro in 2010.

In afara de Tinmar Ind si Energy Holding, in topul celor mai mari 10 jucatori din comertul privat cu energie electrica se mai afla Alpiq Romenergie (fosta EHOL Distribution, fosta parte a Energy Holding), Alpig Romindustries sau Energy Financing Team.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.