Sindicalistii de la metrou ies in strada. Ei cer majorari salariale cel putin egale cu indicele de crestere a preturilor
Metrou. Sursa: Mediafax Foto
Aproximativ 2.000 de sindicalisti de la metrou vor protesta, joi, la sediile Ministerului Transporturilor, Guvernului si PSD si vor merge in mars de la Piata Garii de Nord pana la sediul Guvernului, printre revendicarile acestora fiind neaplicarea contractului colectiv de munca.
Protestul organizate de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) va incepe la ora 14.00, in fata Ministerului Transporturilor.
Sindicalistii vor pleca apoi in mars, in jurul orei 14.30, pe traseul Piata Garii de Nord - Calea Grivitei - strada Polizu - strada Buzesti - Piata Victoriei, acestia urmand sa mearga pe prima banda de circulatie.
Protestatarii vor continua protestul, intre orele 15.30 si 16.00, in Piata Victoriei.
Sindicalistii spun ca sunt nemultumiti de neaplicarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca - Metrorex si a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta in 25 septembrie 2013, prin care se stabilea aplicarea, din 1 ianuarie 2014, a unei cresteri salariale cel putin egale cu indicele mediu de crestere a preturilor.
USLM mai reclama modificarea unilaterala a organigramei Metrorex incepand din luna mai, fara consultarea reprezentantilor salariatilor, dar si intentia trecerii societatii in subordinea Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti.
Pe lista de revendicari se afla si starea precara a curateniei din metrou, USLM reclamand o decizie unilaterala a administratiei Metrorex, in urma careia aproximativ 300 de salariati au ramas fara un loc de munca din 17 aprilie, dar si desfiintarea "Clubului Sportiv Metrorex din cauza refuzului administratiei de a mai sustine financiar activitatea sportiva".
Administratia Metrorex arata, intr-un comunicat de presa, ca noile masuri organizatorice nu au avut in vedere disponibilizari de personal din cadrul societatii, ci vizeaza eficientizarea activitatii prin reducerea efectiva a functiilor de conducere din aparatul administrativ central si trecerea unor activitati, in special legate de siguranta circulatiei, in subordonarea directa a directorului general, scurtand astfel procesul decizional.
Pe acelasi subiect: