Primul pas catre autostrada spre Moldova. Transporturile au demarat procedura de achizitie publica pentru tronsonul Tg.Neamt-Iasi-Ungheni
Autostrada
Procedura de achizitie publica pentru revizuirea studiului de fezabilitate si elaborarea proiectului tehnic pentru Autostrada Targu Neamt - Iasi - Ungheni, in lungime de 134 de kilometri, care va lega Romania de Republica Moldova, a fost initiata, a anuntat, vineri, Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat remis presei.
Potrivit ministerului de resort, documentatia de atribuire a fost transmisa Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), in vederea verificarii acesteia, in termen de 10 zile lucratoare.
"Ma bucur ca deja am reusit sa initiem demersurile pentru mult asteptata autostrada ce leaga Moldova de celelalte regiuni ale Romaniei si Romania de Republica Moldova. Acesta este primul pas, dar - cred eu - si cel mai important, pentru a consolida infrastructura de transport si in zona Moldovei, ceea ce va determina dezvoltarea socio-economica a regiunii si legatura cu regiunile istorice ale tarii: Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca. La implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, vom avea multiple motive de sarbatoare, inclusiv interconectarea tuturor zonelor tarii noastre prin infrastructura de transport", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buse.
Ministerul Transporturilor mentioneaza ca regiunea Moldovei va fi conectata cu Muntenia prin drumuri de mare viteza, dupa cum urmeaza: Ploiesti - Buzau (65 km), Buzau - Focsani (81 km), Focsani - Bacau (109 km) si Bacau - Pascani (81 km).
Pe de alta parte, a fost ridicata suspendarea si in cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Targu Mures - Ditrau, iar tronsonul Ditrau - Targu Neamt (care va lega zona Moldovei de Transilvania) va fi supus procedurii de achizitie publica pana la sfarsitul lunii noiembrie 2016. Alte doua proiecte care vor fi demarate pentru imbunatatirea infrastructurii in zona sunt si Varianta Ocolitoare a Municipiului Barlad si Varianta Ocolitoare a Municipiului Suceava.
Conform ministerului, toate aceste proiecte vor fi licitate pentru Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic si Autorizatie de Constructie, astfel incat proiectantul sa aleaga o solutie cat mai buna fara sa tina cont de eventualele constrangeri, precum adoptarea unor solutii tehnice ieftine, din partea antreprenorului.
Pe acelasi subiect: