Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Tarom. Ce verifică reprezentanții Guvernului
Tarom
Guvernul a anunţat, luni, că din dispoziţia premierului Viorica Dăncilă, Corpul de control al prim-ministrului a declanşat o acţiune de control la compania de stat Tarom.
Corpul de control va verifica inclusiv modul în care au fost vândute două aeronave Airbus A310 anul trecut.
”Obiectivele acţiunii de control constau în verificarea respectării dispoziţiilor legale privind organizarea şi funcţionarea Tarom, regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018”, se arată în comunicat.
La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate premierului. Dacă va fi cazul, vor fi comunicate şi instituţiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.
În iunie 2018, Tarom a anunţat vânzarea a două aeronave Airbus A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany, pe care a încasat 5,48 milioane dolari. Acestea au fost scoase la vânzare în februarie 2018, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.
Operatorul aerian de stat Tarom a avut, în 2018, o evoluţie interesantă şi neaşteptată. Compania naţională şi-a înnoit flota cu două noi aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation), achiziţionate în leasing operaţional, şi a semnat, la Londra, un contract prin care achiziţionează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special Tarom.
De asemenea, compania a încheiat sezonul de vară pe plus şi a raportat cele mai bune rezultate financiare din ultimii 4 ani. În plus, anul viitor, flota Tarom s-ar mai putea îmbogăţi cu încă 17 aeronave, arată o analiză Agerpres.
Tarom şi-a crescut numărul de pasageri cu 22% în acest an, după preluarea conducerii companiei de către Werner Wolff, şi a deschis rute noi în ţară şi străinătate, precum Bucureşti - Târgu Mureş, Bucureşti - Baia Mare, Timişoara - Paris, Timişoara - Stuttgart, Cluj - Paris, Satu Mare - Constanţa - Satu Mare, Iaşi - Cluj, Bucureşti - Sibiu - Stuttgart.
Din 25 martie 2019, Tarom va opera curse din Oradea către Milano (Bergamo) şi Barcelona (El Prat) şi retur şi intenţionează să reia rutele lung-curier. În plus, compania Tarom şi aeroportul Arad au semnat un contract prin care operatorul aerian naţional revine în oraşul de pe Mureş după 15 ani.
La capitolul servicii, Tarom a lansat recent prima aplicaţie mobilă din istoria companiei, aceasta putând fi descărcată gratuit de pe platforma Google Play şi de pe platforma Apple iOS.
De asemenea, compania a inaugurat recent salonul business. După ce au fost investiţi aproximativ 422.000 de euro, acesta a fost adus la standarde în concordanţă cu cele din Europa de Vest. Business lounge Tarom este dedicat tuturor pasagerilor care zboară la clasa business, atât cu compania românească, cât şi cu alţi operatori care se află în alianţa Skyteam.
Tarom a înregistrat, în primele opt luni din 2018, cel mai mic număr de incidente raportat la volumul total al zborurilor, respectiv de 1,2 evenimente la 100 de curse, reiese dintr-o analiză de specialitate. Conform datelor Flight Refund, în cadrul cercetării au fost cuprinse şase companii aeriene naţionale, active în România, şi anume Tarom, LOT, Czech Airlines, Lufthansa, Air France şi British Airways.
Mai multe despre:
#Tarom#Corpul de Control
Pe acelasi subiect: