De la Londra la Sydney, fără escală. Qantas Airways pregătește cel mai lung zbor cu avionul, fără întrerupere
Qantas Airways
Toată lumea vrea să ajungă cât mai repede la destinație, atunci cand călătorește cu avionul, mai ales pe distanțe foarte lungi. Iar operatorul Qantas Airways se pregătește să îndeplinească această dorință celor care merg din Australia la Londra sau New York.
În prezent, toți banii din lume n-ar putea cumpăra o călătorie non-stop de la Sydney la Londra sau New York, pentru că nu există încă avionul care să poată parcurge această distanță fără o oprire pentru alimentare.
Dar acest lucru este pe cale sa se schimbe. Tehnologia avansează, iar Qantas Airways a gasit modalitatea de a face acest lucru posibil.
Două noi modele pe care Airbus și Boeing plănuiesc să le construiască vor putea să zboare non-stop pe ruta Sydney-Londra, o călătorie de 20 de ore și 20 de minute. Același model va putea traversa Pacificul și va ajunge la New York în 18 ore.
Directorul executiv al Qantas Airways, Alan Joyce, a lansat o provocare celor doi giganți din industria aeronautică, pentru a transforma noul Boeing 777X, care va fi lansat în 2020, respectiv noul Airbus A350, care iese din fabricație anul viitor, în aeronave “Ultra-Long Range”, astfel încât acestea să poată parcurge distanțe foarte lungi fără oprire pentru alimentare.
Qantas Airways speră că va achiziționa astfel de aeronave până în 2022. Operatorul aerian susține că ambele avioane sunt foarte aproape să îndeplinească cerințele de care este nevoie pentru un zbor neîntrerupt către Londra sau New York.
Un zbor non-stop de la Sydney la Londra ar salva aproape 4 ore din timpul necesar în prezent, care include și o oprire. Pentru destinația New York, călătorii ar salva trei ore.
Airbus a transmis ca acceptă provocarea. “La anul, lansăm modelul A350-900 ULR, pentru zborurile foarte lungi, de până la 20 de ore. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Qantas Airways, pentru a vedea cum putem îmbunătăți serviciile pe ruta Sydney-Londra”, a precizat compania.
Zborurile fără oprire pe distanțe lungi au devenit tot mai frecvente în ultimii ani, pe măsură ce aeronavele sunt construite din materiale mai ușoare care, combinate cu tehnologia care avansează permanent, reduc consumul de carburant și fac posibile zborurile lungi.
Pe acelasi subiect: