Cel mai mare vas construit vreodata. Are 25 de etaje, scoli, parcuri si propriul aeroport. VIDEO
O companie din Florida a proiectat un vas de 25 de etaje, cu scoli, parcuri, spital, cazino si aeroport, pe care ar putea sa locuiasca 70.000 de oameni.
Compania americana a proiectat un vapor urias, cu o populatie permanenta de 50.000 de persoane, care ar functiona ca un oras plutitor, scrie Daily Mail, preluat de Mediafax.
Freedom Ship va avea o lungime de 1.37 kilometri, de aproape patru ori mai mare decat Allure of the Seas, cel mai mare vas de pasageri din lume si o inaltime de 25 de etaje, aproape 106 metri. Vasul, care isi propune sa aiba 50.000 de rezidenti permanenti, 20.000 de angajati si inca 10.000 de vizitatori zilnic, va avea o latime de 228 de metri si o greutate de 2.7 milioane de tone, fiind prea mare ca sa poata opri in vreun port. Compania care l-a proiectat spune ca vaporul ar urma sa ramana permanent pe mare, inconjurand lumea la fiecare doi ani.
Roger M Gooch, director si vice-presedinte al companiei Freedom Ship International, spune ca "acesta va fi cel mai mare vas construit vreodata si primul oras plutitor". Vaporul ar urma sa coste in jur de 10 miliarde de dolari. "Suma e mare si, in ultima vreme, economia globala nu a oferit un mediu prea receptiv la proiecte indraznete ca al nostru. Speram totusi sa strangem primul miliard, ca sa putem incepe constructia", spune Gooch.
Sursa foto: Freedomship.com
El planuieste ca Freedom Ship sa fie un oras plutitor in adevaratul sens al cuvantului, cu scoli, parcuri, spital, cazino, galerii de arta, centre comerciale si, bineinteles, aeroport. Pasagerii vor putea sa coboare si sa viziteze tarile pe langa care trec, cand vaporul opreste pentru aprovizionare, dar si in timpul mersului. Compania va afisa un program cu locurile prin care va trece vaporul-oras si datele cand va fi acolo, iar rezidentii se pot intoarce oricand pe vas, chiar si in timp ce acesta se deplaseaza.
Freedom Ship ar urma sa fie alimentat cu ajutorul panourilor solare si a energiei valurilor. Nava ar urma sa plece de pe coasta de est a Statelor Unite, traversand Oceanul Atlantic spre Europa si de acolo in Marea Mediterana. S-ar intoarce apoi pe langa Capul Bunei Sperante, ocolind Africa si indreptandu-se spre Australia. Drumul continua spre estul Asiei, in Pacific si incheie primul an in apropierea Chinei, urmand ca iarna sa o petreaca pe coasta de vest a SUA. Inconjoara apoi America de Sud si se intoarce la destinatia initiala, completand astfel calatoria de doi ani in jurul lumii.