O fabrica Ford la Iasi ar fi fost cel mai bun scut antiracheta al Romaniei; cum faci milioane de euro din decorarea casei; de ce angajatii Apple nu luau niciodata masa cu Steve Jobs
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
O fabrica Ford la Iasi ar fi fost cel mai bun scut antiracheta al Romaniei
Romania s-a pus sub pavaza militara a Statelor Unite, dar investitiile americane se lasa asteptate. O alta situatie care trebuie lamurita este miliardul de euro dat Bechtel pentru numai 50 de kilometri de autostrada finalizati. Scutul antiracheta dezvoltat de americani la Deveselu (Olt) este pe cale sa devina si cea mai importanta investitie americana in Romania. Initial, scutul necesita investitii de 400 de milioane de dolari, adica sub un sfert din investitiile americane directe in Romania la nivelul lui 2011 (1,4 mld. euro), cand se facea estimarea. Acum, in noul context in care Romania devine frontiera a unui nou razboi nedeclarat, dar cu destul background incat sa nu lase nimanui iluzia ca se poarta cu creionul pe hartie, „geostrategia“ s-ar putea dovedi mai importanta decat la momentul parafarii deciziei de construire a scutului, scrie ZF.
Dovada ca Romania e tara constructiilor fara noima. Ce leaga un sens giratoriu din Satu Mare, care a costat 2,2 milioane lei
Intr-o comuna din Satu Mare, care desi nu are scoala, canalizare, sau drumuri asfaltate, se inaugureaza un sens giratoriu de toata frumusetea .Constructia a costat 2.2 de milioane de lei si leaga doua localitati de... groapa de gunoi. Oamenii sunt revoltati si spun ca banii puteau fi cheltuiti cu folos. Edilii nu au dat banii pentru canalizare, de pilda, sau pentru reparatia drumurilor, pline de cratere. In plus, scoala din sat se afla in curs de reabilitare din 2008, dar lucrarile au fost oprite pentru ca primaria nu a gasit un milion o suta de lei ca sa le finiseze. Iar copiii merg in fiecare zi pe jos cativa kilometri pana la cea mai apropiata scoala, informeaza Stirileprotv.ro
Cea mai veche democratie a lumii, dar una in care 80% din populatie detin doar 7% din avutia nationala
Cei aproape 240 de ani de independenta fac din Statele Unite cea mai veche democratie a lumii. PIB-ul de peste 16.000 de miliarde de dolari face din America cea mai mare economie a lumii, de doua ori mai mare decat urmatoarea clasata, China. SUA sunt cea mai mare economie inca din 1872, cand au detronat suveranul de atunci, Marea Britanie. Nicio alta natiune n-a jucat un rol mai important in modelarea istoriei secolului 20 si nicio alta putere n-a avut influenta globala pe care Statele Unite o au acum fara a-si asuma controlul unor teritorii vaste. Interventia SUA a decis victoria aliatilor contra Germaniei naziste in cel de-al Doilea Razboi Mondial si banii Americii au ajutat Europa, si mai ales Germania, sa renasca din cenusa razboiului, noteaza ZF.
Cum vor arata retelele Kingfisher, Praktiker sau Leroy Merlin daca achizitioneaza concurentul Baumax: cine va face primul pas?
Kingfisher, Praktiker, dar si Leroy Merlin se afla in cursa pentru achizitia retailerului de bricolaj Baumax, companie care si-a anuntat inca de la inceputul acestui an intentia de a parasi pietele din sud estul Europei. Baumax, unul dintre cei mai importanti retaileri specializati pe segmentul DIY din Europa, a raportat anul trecut o pierdere consolidata pentru toate subsidiarele grupului austriac din Europa, de 189 de milioane de euro, dupa ce veniturile s-au ridicat la 1,13 miliarde de euro, in crestere cu 5% fata de anul 2012, potrivit Wall Street.ro
Cum faci milioane de euro din decorarea casei
Visul „modest“ de acum 20 de ani, al familiei Szekely, s-a transformat intr-un lant de magazine care concureaza cu afaceri internationale.Un atelier mic de croitorie, un magazin cu textile de 20 metri patrati in Cluj si un singur angajat. Asa a inceput afacerea familiei Szekely, in 1991. Zsuzsanna Szekely si cele doua fiice, Agnes (35 ani) si Zsuzsa (32 ani), au demonstrat, in toti acesti ani, ca „lucrurile pe care ti le doresti pot deveni realitate daca pui suflet, oricat de greu ar parea la inceput si oricate dificultati ai avea cu obtinerea finantarii“. Astazi au ajuns la afaceri de 10 milioane de euro, pe tot grupul, cu planuri de extindere pentru lantul de magazine „home&deco“ Nobila Casa, scrie Capital.
Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 mld. euro
Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizata anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor mari contractate in perioada de boom a pietei locale imobiliare, cand bancile finantau pe banda rulanta acest gen de investitii, arata ZF.
Cum ii putem reclama pe teparii din asigurari
Ai platit polita degeaba, compania de asigurare nu te-a despagubit asa cum se angajase prin contract? Nu esti singurul aflat in aceasta situatie. Clienti, brokeri, autoritati isi manifesta nemultumirea fata de modul cum decurg lucrurile in acest domeniu. De multe ori, clientii, cand vin la firma de asigurare sa-si ceara drepturile, se trezesc pusi pe drumuri si din acel moment incepe o alergatura care le taie cheful de despagubire. Au fost situatii cand asiguratul a sunat la companie sa anunte ca a avut accident si primul lucru care i s-a spus a fost ca trebuie sa se prezinte la biroul antifrauda din cadrul companiei, ca sa fie verificat daca nu cumva minte, potrivit Capital.
Motivul pentru care angajatii Apple nu luau niciodata masa cu Steve Jobs: “Nimeni nu ocupa locurile de langa el"
CEO-ul Apple Steve Jobs a devenit cunoscut mai ales pentru exigentele sale in materie de designul produsului si dezvoltarea companiei. O mare parte din aceste standarde implicau convingerea angajatilor sa munceasca din greu si sa fie pregatiti in orice moment – valori pe care Jobs le lua foarte in serios, potrivit unui fost angajat citat de Business Insider, scrie Business Magazin. Cand Jobs isi lua pranzul pe o peluza din apropierea companiei, angajatii isi terminau pauza cu 15-20 minute inainte ca ek sa intre in zona. “Nimeni nu ocupa locurile de langa el. Doar pentru ca trebuia sa fii pregatit pentru acel moment”.
Cameron vrea sa "inece" independenta Scotiei intr-o mare de NU
Cu sondaje care arata ca Scotia este pe cale sa respinga independenta, la referendumul de peste mai putin de trei luni, echipa premierului britanic David Cameron este tot mai focusata spre a livra un vot negativ suficient incat sa inabuse aceasta intrebare pentru o lunga perioada. Echipa lui Cameron este acum extrem de increzatoare ca votul scotienilor va fi unul care va spune DA Marii Britanii. O sursa din apropierea prim-ministrului britanic a dezvaluit ca prin campania “Better Together”, Cameron va incerca sa tina Regatul intact, scrie Bloomberg.