Pentru prima oara, doua orase mari ale Romaniei vor fi legate prin autostrada de vestul Europei. Din pacate, Timisoara si Arad se leaga mai repede de Budapesta decat de Bucuresti

Autostrada Nadlac-Arad (39 km) va fi gata in decembrie, iar cum ungurii vor termina si ei in aceeasi luna autostrada Mako-Nadlac (23 km), pentru prima oara doua orase mari ale Romaniei, Arad si Timisoara, vor fi legate prin autostrada de vestul Europei. Venind dinspre vestul continentului, soferii vor putea parcurge de la intrarea in Ro­mania o autostrada continua de 93 de kilometri intre Nadlac si localitatea timi­so­reana Remetea Mare, aflata in apropierea Timi­soarei. Ei vor putea face distanta Timisoara-Bu­da­pes­ta, de 290 km, in 2-2,5 ore, scrie ZF.

Remus Vulpescu, la Gandul LIVE, despre miza insolventei Hidroelectrica: "Baietii destepti" din Energie ar putea primi atat contractele, cat si penalitati de 300 de milioane de euro

Cel mai pesimist scenariu pentru Hidroelectrica ar fi acela in care "baietii destepti" din Energie ar recastiga atat contractele paguboase denuntate de companie, cat si penalitatile in valoare de 300 de milioane de euro, a atras atentia Remus Vulpescu, fost membru al Consiliului de Supraveghere a Hidroelectrica, invitat la Gandul LIVE. "Este scenariul cazului cel mai nefavorabil si putin probabil, pentru ca am putea, intr-adevar, sa vorbim de sute de milioane de euro, cel putin trei sute. Am putea sa presupunem ca, in acest scenariu, cel mai nefavorabil, de 300 de milioane de euro pot fi cumparate hidrocentrale evaluate la pret mic, pentru ca sunt vremuri ale cumparatorilor, nu ale vanzatorilor, aceste vremuri de criza si de lipsa a banilor", a spus Vulpescu.

Razboi deschis pentru deseurile romanilor

Modificarea legii salubritatii pare sa fi fost facuta cu dedicatie, favorizand un anumit grup de firme. Colectorii de ambalaje sustin ca risca sa fie scosi din joc de noul act normativ. La inceputul lui februarie, Camera Deputatilor a adoptat o lege de completare si modificare a Legii serviciului de salubrizare a localitatilor (nr. 101/2006). Aparent, principalul scop al noului act normativ este de a le impune companiilor care opereaza servicii de salubrizare sa implementeze sisteme de colectare selectiva pentru hartie, plastic, metal si sticla. Insa legea merge mai departe si impune reglementari prin care, spun reprezentantii unor companii specializate in colectarea deseurilor de ambalaje si a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), „se incearca limitarea accesului la deseurile de ambalaje si se obstructioneaza desfasurarea activitatii intreprinderilor autorizate sa desfasoare activitati de colectare, transport, valorificare, reutilizare si/sau tratare“ a respectivelor deseuri, noteaza Capital.

Coruptia din RECESIUNE: Ministrii "patati" din guvernele Romaniei care ar fi trebuit sa ne scoata din criza

In toamna anului 2008, Romania intra in recesiune si facea cunostinta cu o criza financiara venita parca din neant. Incepea astfel o perioada tumultoasa, cu nu mai putin de cinci guverne, conduse de Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu si Victor Ponta, dar si cu zeci de scandaluri de coruptie. Wall-Streeet.ro prezinta lista ministrilor "patati" de coruptie din perioada decembrie 2008 - februarie 2014, timp in care scoaterea economiei din criza ar fi trebuit (poate) sa fie o prioritate. PNL domina clasamentul ministrilor corupti, cu 8 politicieni urmariti penal sau condamnati, PDL - 5 ministri, PSD - 4, iar UDMR - 2.

A castigat la Loto si a facut un lant de magazine. Pariul unui pitestean pe comertul modern la tara

Un pitestean a reusit ce alti retaileri internationali doar analizeaza. A pariat pe comertul modern in mediul rural si a i-a iesit. Are un lant de sase magazine si un business de familie profitabil. Liviu Ionica (38 de ani) are in mediul rural un lant de patru minimarketuri sub brandul Jam si alte doua supermarketuri la oras, in Topoloveni (600 de mp) si Pitesti, magazine pe care le-a deschis incepand cu 2002 atunci cand s-a lansat in afaceri cu banii pe care i-a castigat la Loto 6 din 49 scrie Economica.net

Pretul benzinei: la norvegieni este instrument de finantare a infrastructurii, in Venezuela carburantul ieftin este drept prin nastere. Cum este la romani?

Romania este la mijlocul unui clasament global al preturilor la benzina si pe ultimul loc in Europa, dar efortul financiar pentru a cumpara acel litru de benzina plaseaza piata locala pe locul 8 in lume in compania unor state precum Pakistan sau India. Jumatate din pretul car­bu­rantilor se duce la bugetul de stat, iar din aprilie, dupa adaugarea celor 7 centi pe litru, romanii vor asista la o crestere a preturilor de aproape 7%, iar cel mai scump sortiment de benzina va ajunge la 7 lei pe litru. Atunci Romania va avea benzina mai scumpa decat Luxemburgul. Diferenta? In Luxemburg se castiga de peste 10 ori mai bine decat aici, potrivi ZF.

Reuters: Romanii salveaza satele italiene, devenite pustii dupa ce tinerii localnici le-au parasit. Putea fi "un colaps demografic"

Romani sositi in Italia sunt foarte bine primiti in satele acestei tari, care sunt tot mai pustii pe masura ce tinerii italieni le parasesc, iar populatia ramasa aici este imbatranita, scrie marti agentia Reuters, intr-un comentariu ce subliniaza ca de-a lungul timpului imigrantii au salvat situatia demografica a Italiei, care in lipsa lor s-ar fi confruntat cu o scadere dramatica a populatiei, informeaza Capital.

Sala de fitness sau salon de coafura la tine la... serviciu. Afacerile care au inflorit in "turnurile" corporatistilor

Daca nu are corporatistul timp sa mearga la sala de sport, la un salon de cosmetica, sau la spalatorie, vin furnizorii de servicii la birou.Vorbim de un fenomen tot mai intalnit pe masura ce apar cladiri cu zeci de etaje, in care trudesc mii de oameni, dornici sa aiba relaxare si ajutor la indemana. Consultantii in imobiliare spun ca in turnurile de birouri sunt in curs de amenajare inclusiv gradinite saloane de coafura si de fitness, arata StirileProtv.ro

Ipotecarele in lei au slabit ritmul de crestere la inceput de an: bancile au dat credite de 240 mil. lei in ianuarie

Stocul creditelor in lei acordate de banci pentru achizitia de locuinte a ajuns la 3,7 miliarde de lei la sfarsitul lunii ianuarie, nivel dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutia fiind determinata de accelerarea vanzarilor in toamna anului trecut.  Bancherii ajunsesera sa vanda in toamna trecuta circa 2.000 de ipotecare in lei pe luna, echivalentul unei cresteri de stoc de circa 350 de milioane de lei, dar in ianuarie cresterea soldului de credite a incetinit la 240 milioane de lei, ceea ce inseamna aproximativ 1.400 de credite noi, arata ZF.

Versace vinde o participatie de 20% la companie fondului Blackstone, pentru 210 milioane euro

Casa de moda italiana Gianni Versace vinde o participatie de 20% din companie catre fondul de investitii Blackstone Group, pentru 210 milioane de euro, relateaza Bloomberg.  Blackstone va face investitii de 150 de milioane de euro la Versace si va plati alte 60 de milioane de euro in actiuni detinute de familia proprietara a companiei de moda, au anuntat cele doua parti intr-un comunicat.  Tranzactia evalueaza Gianni Versace la 1 miliard de euro.