Se modifica impozitarea salariilor; CAP-urile inca traiesc in Romania si fac afaceri de 200 mil. euro anual; cele mai bune credite pentru locuinte; ce ascunde zambetul de mii de euro al unei stewardese
Euro
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Impozitarea salariilor se modifica pentru marea majoritate a angajatilor
Deducerea personala la calcularea impozitului pe venit de 16% va creste pentru toti salariatii care obtin cel mult 3.000 lei brut, potrivit proiectului Codului fiscal, obtinut in exclusivitate de www.capital.ro. Mai avantajati vor fi doua milioane de salariati care castiga cel mult 1.000 lei brut.
C.A.P.-urile inca traiesc in Romania si fac afaceri de 200 milioane de euro anual
Cooperativele agricole, concept impamantenit in mediul rural prin amitirea fermelor agricole de stat (C.A.P.), au 68 de „urmasi“ in Romania, ce cumuleaza afaceri de 200 mil. euro anual desi fermierii au preferat sa simta aerul afacerilor pe cont propriu in ultimele doua decenii. Acest model de organizare a femelor, asociat de romani cu perioada comunista, este un pilon de dezvoltare pentru agriculturile mature din Occident, noteaza www.zf.ro.
Ce profituri fac bancherii dupa curatarea bilantilor
Desi intregul sistemul bancar a inregistrat anul trecut pierderi de peste 4 miliarde lei (aproape un miliard de euro), in contextul procesului de scoatere a creditelor neperformante in afara bilanturilo, o mare parte din cele mai mari banci anunta profituri interesante, scrie www.wall-street.ro.
Cele mai bune credite pentru locuinte
Cele mai bune credite pentru locuinte sunt, de-a dreptul, vanate de romanii care care vor sa-si asigure un acoperis deasupra capului, dar nu dispun de suficiente resurse financiare. Ei pot sa apeleze la un imprumut bancar – fie un credit „Prima Casa“, fie unul standard, in lei sau in euro, in functie de avansul minim de care solicitantul dispune, dar tinand cont si daca acesta mai detine sau nu o proprietate imobiliara cu scop de locuinta, informeaza www.adevarul.ro.
Ce ascunde zambetul de mii de euro al unei stewardese
Job-ul de insotitor de bord vine la pachet cu un salariu ce pleaca de la 1.000 de euro si cazare in hoteluri din intreaga lume. Calatoria in jurul lumii este inclusa in pachet. Aparent, tot ce trebuie sa faci este sa zambesti, sa iti pastrezi calmul si sa faci fata momentelor tensionate. Dar pentru toate acestea trebuie antrenament. Anca Dumitrescu si Georgiana Ene si-au dezvoltat o afacere prin care ii ajuta pe aspirantii la aceasta meserie - de steward - sa obtina ceea ce isi doresc. Ce presupune insa in realitate meseria de insotitor de bord povestesc Oana Ene si Monica Posmaiesi, scrie www.gandul.info.
Vacanta pe insula Maldive. De ce merita fiecare euro cheltuit pentru un sejur exotic
Maldive nu este o destinatie pentru calatorii avizi de experiente, fie ele culturale, istorice, culinare, de incursiuni in locuri misterioase. Este locul in care soarele si apa constituie atuurile pentru cei care isi doresc o vacanta linistita, pentru a-si incarca bateriile. Spre dimineata, cand soarele abia iesise somnoros din scutecele marii, am debarcat. Malul era inalt, iar plante inalte cu frunze putine si mari ascundeau privirii tot ce era in spate. Cititi reportajul integral pe www.businessmagazin.ro.
Saptamana decisiva pentru Europa. Grecia isi negociaza datoria si ramanerea in zona euro. “O eventuala iesire ar fi solutia cea mai scumpa”
Saptamana aceasta este decisiva pentru Grecia in ceea ce priveste ramanerea in zona euro, in conditiile in care ministrii de Finante din zona euro se intalnesc luni pentru a lua o decizie in legatura cu datoria publica a guvernului de la Atena. O eventuala iesire din zona euro a Greciei ar fi "cea mai scumpa solutie atat pentru Grecia, cat si pentru zona euro", a declarat Klaus Regling, seful Mecanismului European de Stabilitate, care a precizat ca liderii europeni incearca sa evite aceasta situatie, potrivit Wall Street Journal.
A murit cel mai bogat om din Italia, creatorul Nutella si Ferrero Rocher. Presedintele a adus un omagiu celui care “a fost intotdeauna inaintea gandirii timpului sau”
Cel mai bogat producator de produse de ciocolata din lume, Michele Ferrero, celebru pentru marcile pe care le detine - Nutella, Ferrero Rocher, oul Kinder Surprise si Tic-Tac - a murit la varsta de 89 de ani, au anuntat oficiali italieni, relateaza The Guardian. Presedintele italian Sergio Mattarella i-a adus sambata un omagiu lui Ferrero, despre care a afirmat ca este unul dintre protagonistii industriei italiene "intotdeauna inaintea gandirii timpului sau in inovarea unor produse si in munca sa tenace si rezervata".
Apple intra in lupta cu Tesla. Producatorul de iPhone-uri lucreaza la construirea unei masini electrice, in cadrul unui proiect numit "Titan"
Apple lucreaza la construirea unei masini electrice, compania angajand mai multe sute de specialisti in cadrul proiectului numit "Titan”, prin care ar urma sa intre in competitie cu producatorul de masini electrice Tesla, scrie Wall Street Journal. Modelul pe care echipa Apple il are in vedere este un minivan, a declarat o sursa apropiata discutiilor.
Germania, Turcia si Italia au fost cei mai mari consumatori de gaz rusesc in 2014, desi exporturile au scazut cu 3,7%
Germania a ramas cel mai mare importator de gaz rusesc anul trecut, desi compania de stat Gazprom din Rusia a redus exporturile catre cea mai mare economie din UE cu 3,7% in 2014 fata de anul precedent, iar Turcia si Italia completeaza podiumul celor mai importanti clienti ai gigantului din energie. Exporturile de gaze naturale ale Rusiei catre tarile din Europa de Vest au scazut anul trecut cu 3,7% comparativ cu nivelul din 2013, la 117,92 miliarde de metri cubi de gaz, se arata intr-un raport al producatorului rus de gaze naturale, potrivit agentiei de presa Itar-Tass.
Pe acelasi subiect: