Ponta anunta inca o investitie germana majora in Romania, Gara de Nord, lasata garantie la banci si care sunt pericolele de care nu te poate proteja niciun antivirus
In fiecare dimineata citim toate site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Ponta a anuntat de la Berlin o noua investitie germana mare, fara a da amanunte
Premierul Victor Ponta a transmis din Berlin, unde s-a aflat luni si ieri in prima vizita oficiala in Germania ca prim-ministru, ca pana in toamna va mai exista inca o investitie importanta germana in Romania, pe langa cea anuntata de Daimler, scrie Ziarul Financiar. El nu a dat insa niciun amanunt in plus si luni-seara, dupa intalnirea cu cancelarul german Angela Merkel, care a fost destul de scurta, a insistat in mai multe interventii pentru televiziunile din Romania ca a fost primit la Berlin ca un premier important al unei tari importante.
Gara de Nord, lasata garantie la banci
Statul roman, prin intermediul Ministerului Transporturilor, a aprobat in data de 13 mai a acestui an, contractarea de catre CFR Calatori a unei facilitati de credit in suma de 10,5 milioane de lei, de la Banca Millennium S.A, conform unui anunt publicat in Monitorul Oficial, scrie www.capital.ro. Imprumutul va fi utilizat pentru refinantarea imprumutului acordat de catre BRD. In vederea garantarii facilitatii de credit, statul roman constituie in favoarea Bancii Millennium mai multe garanti, printre care si "ipoteca asupra imobilului situat in Piata Garii de Nord nr. 1-3, sectorul 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 20.861 mp si constructiile aferente, inclusiv asupra veniturilor provenind din chirii, arenzi, prezente si viitoare produse de imobil", se arata in anuntul publicat in MO.
De ce vor asiguratorii RCA pe numele soferului si nu pe masina?
In ultimele doua saptamani au aparut in presa informatii ca mai multe societati de asigurare din Romania vor demara o actiune de lobby pentru modificarea legii privind asigurarea de raspundere civila auto in asa fel incat raspunderea pe polita RCA sa treaca de la automobil (cum e in prezent) la sofer. Care sunt avantajele, dejavantajele si al cui este, de fapt, interesul? Principala problema a pietei de asigurari RCA din Romania, comparativ cu pietele din regiune, este reprezentata de pretul nesustenabil al politelor, cauzat de concurenta nebuna pe fondul subscrierii pentru cash-flow a unor companii de asigurare, desi continua cresterea deja uriasa a daunelor pe vatamare corporala si pe Carte Verde, care constituie aproximativ 40-50% din valoarea tuturor daunelor suportate de asiguratori. Astfel, pretul mediu pe RCA este de circa 100-110 euro, ceea ce este nesustenabil, in timp ce in alte tari acestea ajung la 4-500 de euro, noteaza www.wall-street.ro.
Prima companie din Romania care nu ii lasa pe tineri sa aiba birouri
Noua din zece candidati vorbesc la interviul de angajare despre dorinta lor de a avea un loc de munca intr-un mediu motivant si vesel, in care sa poata interactionaoricand cu colegii si sa se simta ca acasa. Pot exista la birou laptopuri, tablete, telefonie prin internet, jocuri, canapele si spatii de stat la povesti si, in acelasi timp, productivitate, politici de resurse umane si responsabilitate sociala? Fata de generatiile anterioare, studiile arata ca tinerii nascuti in 1983 si 1993 pun mai mult accent pe ambitie, libertate de exprimare, spirit antreprenorial, sete de cunoastere si de dezvoltare personala, nevoia de comunicare si de conectivitate, mobilitate, aviditate fata de cele mai noi tehnologii, responsabilitate fata de mediu si fata de societate. Ca urmare a acestei evolutii demografice, companiile se confrunta astazi cu schimbare majora de paradigma in ceea ce priveste modul de lucru, de a comunica si motiva angajatii la locul de munca, cu impact direct asupra strategiei de real-estate si a politicilor de resurse umane, sustin oficialii Colliers Romania, companie specializata in consultanta imobiliara, care a investit circa 170.000 de euro pentru birourile celor aproape 60 de angajati cu care lucreaza, scrie Business Magazin.
Cum actioneaza hackerii din Romania. Care sunt pericolele de care nu te poate proteja un antivirus
Hackerii romani nu se lasa mai prejos si ataca, iar multi utilizatori sunt neputinciosi in fata acestui fenomen, dar cum actioneaza infractorii informatici din tara noastra? “Infractiunea informatica imbraca forme multiple, in funcție de interesele gruparii, precum si in funcție de resursele sau cunostiințele tehnice ale infractorilor. Infracțiunile informatice din Romania se intind de la atacuri "dezinvolte" asupra infrastructurilor comerciale (spargatori de site-uri pentru a demonstra ca se poate) pana la frauda electronica, ransomware sau escrocheriile prin telefon, SMS sau e-mail”, a declarat, pentru www.economica.net, Bogdan Botezatu, Senior E-Threat Analyst, Bitdefender. Potrivit acestuia, ca masura extrema, hakerii locali se concentreaza de asemenea pe furtul direct din bancomate prin amplasarea de "pisici" sau dispozitive asemanatoare cu bancomatele, cu care cloneaza cardurile si fura PIN-urile.
Inca un record negativ in Grecia. Devine prima tara dezvoltata care a fost retrogradata la nivelul de emergenta
Grecia a devenit prima tara dezvoltata al carei statut a fost retrogradat la cel de “emergent”, dupa scaderea valorii de piata inregistrate din 2007, titreaza Bloomberg. Potrivit Morgan Stanley Capital International (MSCI), Grecia nu a reusit sa intruneasca criteriile privind siguranta imprumuturilor si a vanzarilor rapide. In schimb, Qatarul si Emiratele Arabe Unite au fost promovate ca piete emergente, Coreea de Sud si Taiwanul si-au pastrat aceeasi titulatura (piete emergente), iar reprezentantii MSCI au anuntat ca iau in considerare o revizuire a situatiei Chinei, pentru primirea aceluiasi statut. Indexurile oferite de MSCI sunt urmarite de catre investitori cu un capital comun de sapte trilioane de dolari. “Retrogradarea Greciei e un semn ca criza in Europa e departe de a se fi sfarsit”, spune Peter Sorrentino, de la Huntington Asset Advisors, din Cincinnati (Ohio, SUA).
Germania vrea sa limiteze ajutorul acordat statelor cu probleme financiare din UE
Doi dintre cei mai importanti membri ai Germaniei din Banca Centrala Europeana duc o batalie fara precedent la Curtea Constitutionala a tarii, cu scopul de a decide soarta euro si cat de mult trebuie sa se implice Germania in salvarea altor state, scrie The Telegraph. Jens Weidmann, unul din cei mai importanti lideri ai Bundesbank, sustine ca planul BCE pentru salvarea Spaniei si Italiei presupune “riscuri importante” pentru banca centrala a Germaniei si credibilitatea acesteia. “In cele din urma, platitorul neamt va fi cel care va suporta riscul”, a declarat acesta in instanta. Acesta e de parere ca schema cunoscuta sub numele de OMT (Outright Monetary Transactions) amesteca politicile fiscale cu cele monetare, si ca va compromite independenta BCE, care nu ar trebui sa fie responsabila de operatiunile de salvare ale unor tari. Judecatorul Andreas Vosskuhle a declarat ca tribunalul se va baza strict pe respectarea legii, indiferent daca actiuniile bancii au avut sau nu succes pana acum, pentru ca “altfel ar insemna ca scopul scuza mijloacele”.
Google, Facebook si Microsoft vor sa demonstreze ca guvernul nu are acces direct la serverele lor
Cei trei giganti din domeniul tehnologic au cerut permisiunea guvernului Statelor Unite sa faca publice cererile pe care le-au primit ca sa predea datele utilizatorilor, informeaza BBC. Miscarea vine dupa ce in mai multe rapoarte recente se sustine faptul ca autoritatile americane ar avea acces direct la serverele unor firme importante din IT, printre care Google si Apple. Reprezentantii Google sustin ca afirmatiile sunt neadevarate, insa au tinut sa adauge ca reglementarile din cauza carora nu pot da mai multe detalii cu privire la acest mecanism, alimenteaza speculatiile. Pe de alta parte, SUA a confirmat prezenta unor programe de supraveghere. Atat Microsoft, cat si Facebook, insista ca o transparenta asupra solicitarilor exacte din partea guvernului american este esentiala pentru ca publicul larg sa vada imaginea de ansamblu si sa inteleaga de ce aceste companii au fost obligate sa dea curs cererilor de inmanare a informatiilor securizate.
Grecia a inchis televiziunea si radioul publice, la presiunea creditorilor internationali
Guvernul grec a anuntat si a pus imediat in aplicare masura de inchidere a canalelor televiziunii publice ERT, intr-o demonstratie de forta inedita impotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor sai internationali, relateaza AFP, preluata de Mediafax. Posturile radio-televiziunii publice ERT au incetat sa mai emita marti la scurt timp dupa ora 23.00 (23.00 ora Romaniei), sediul principal situat pe un munte in apropiere de Atena fiind neutralizat de politie, potrivit unei surse sindicale.
Cinci modalitati pentru reducerea stresului de la locul de munca
Nu toata lumea se trezeste dimineata plina de energie si incantata ca trebuie sa ajunga la birou pentru o noua zi de munca. De fapt, cele mai multe joburi sunt atat de stresante pentru angajati, incat le dau acestora senzatia ca sunt incorsetati iar mersul la serviciu este o povara. In cartea sa, “Munca te omoara?”, David Posen sustine ca a gasit cinci solutii pentru evitarea stresului. Astfel, potrivit autorului, citat de Wall Street Journal, este important ca volumul de munca sa fie direct proportional cu numarul angajatilor, programul trebuie sa fie unul flexibil, angajatii sa foloseasca mijloacele tehnologice, nu sa se fereasca de ele, orele peste program sa fie evitate iar angajatii-problema sa fie identificati si sa li se transmita ca e nevoie de revizuirea comportamentului.
Pe acelasi subiect: