Iluzia din bugetul pe 2015: cum a scos guvernul un deficit mic si a convins FMI; bilantul autostrazilor facute in 2014: 22 km care s-au crapat; fata nevazuta a jobului de stewardesa; cum a ajuns regele biscuitilor din Bragadiru sa exporte in China
Euro
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Iluzia din bugetul pe 2015: Cum a scos guvernul un deficit mic si a convins FMI
Guvernul a facut bugetul pentru 2015 fara majorari de taxe. Cum a reusit? Cheia de citire sunt fondurile UE unde sunt trecute atat venituri, cat si cheltuieli mai mari cu zeci de procente. Daca absobtia record nu se va materializa, ca in 2014, guvernul ramane cu bani pentru pensii, salarii si deficit mic, scrie www.capital.ro.
Lista segmentelor de autostrada care apar printre prioritatile Guvernului. "Invingatorii" si "invinsii" din Bugetul pe 2015
Ca in fiecare an, cei mai multi bani de la buget se vor duce pentru pensii si salarii. La investitii s-au alocat peste 44 de miliarde de lei. Insa pe lista prioritatilor din 2015 NU se afla autostrada Sibiu-Pitesti, ultimul segment lipsa de pe ruta Constanta-Bucuresti-Sibiu-Nadlac si nici autostrada Transilvania, ori tronsonul Comarnic-Brasov. Pe hartie, in 2015, investitiile se ridica la aproape 45 de miliarde de lei. Insa doar 18 miliarde sunt din taxe si impozite. Diferenta ar trebui sa vina din fonduri europene, in conditiile in care anul acesta guvernul n-a atras nici jumatate din ce si-a propus, noteaza www.stirileprotv.ro.
Romania ia fata Ungariei intr-un top al brandurilor de tara, dominat de SUA
Romania se situeaza pe locul 48 intr-un clasament al primelor 100 de tari ca valoare a brandului de tara, dar inaintea Ungariei, situata pe locul 52. Brandul Romaniei are o valoare de 127 miliarde de dolari in 2014 si a urcat doua locuri fata de anul trecut in topul realizat de compania de consultanta in strategie Brand Finance. Brandul SUA a ramas cel mai valoros brand de natiune din lume, crescand cu 7% la 19.260 de miliarde de dolari. Valoarea brandului SUA este de trei ori mai mare decat cea a brandului Chinei, de pe locul doi, cu 6.350 miliarde de dolari, scrie www.zf.ro.
Bilantul autostrazilor facute de Guvernul Ponta in 2014: 22 de kilometri care s-au crapat
Romania a ajuns la 666 de kilometri de autostrazi. Anul 2014 a fost unul dintre cei mai prosti din istorie pentru constructia de autostrazi. Anul acesta au fost deschisi circulatiei - cu doua zile inainte de alegeri - fix 22 de kilometri de autostrada, care prezinta deja crapaturi. Anul 2014 a fost unul dintre anii cu cei mai putini kilometri noi de autostrada construiti din ultimii 25 de ani. In ultimii sapte ani au fost cheltuiti peste 4 miliarde de euro pentru constructia de autostrazi, bani din care au fost construiti 395 de kilometri de drum, adica o medie de peste 10 milioane de euro pe kilometru, potrivit www.gandul.info.
Fata nevazuta a jobului de stewardesa. Tinerele care aleg aceasta meserie se gandesc doar la salariul urias fara sa stie ce le asteapta
Sindicatele din Europa si Statele Unite ale Americii critica dur legislatia muncii practicata de companiile aeriene din Golf si sprijinul guvernamental de care beneficiaza, temandu-se de agresiva dezvoltare a Qatar, Emirates si Etihad si de plecarile personalului catre transportatorii arabi. Emirates, cel mai mare transportator aerian din Golf, a devenit in 2014 al patrulea cel mai mare operator la nivel mondial si primeste anual circa 400.000 de CV-uri de la tineri aflati in cautarea unei slujbe. In prezent compania are angajati din 143 de tari cu o varsta medie de 25 de ani, multi dintre ei lucrand anterior in hoteluri, restaurante sau aviatie, scrie Business Magazin.
Pranz cu regele biscuitilor: cum a ajuns RoStar din Bragadiru in China
Mi-au fost intotdeauna pe plac strainii care, odata stabiliti in Romania, s-au incapatanat sa invete limba locala. Imi plac si mai mult cei care si-au setat in minte ca, oricate piedici vor intalni pe traseu, vor ramane aici si vor face business. Halil Bulut, turcul care in anii ’90 facea din Romania a doua lui casa bifeaza la ambele capitole. Mai mult a reusit sa duca biscuitii din Bragadiru pana in Canada si China, scrie www.wall-street.ro.
Cum s-au spulberat 15 ani de boom economic in cateva luni. Propriul popor lovit de austeritate, adevarata forta careia trebuie sa-i faca fata Putin
Cele 144 de milioane de cetateni ai Federatiei Ruse incep sa simta pe propria piele efectele sanctiunilor internationale impuse de Occident, ca urmare a implicarii Moscovei in conflictul din Ucraina si a anexarii Crimeei. In locul imbunatatirii standardului de trai, care s-a mentinut pe un trend ascendent timp de 15 ani, presedintele Vladimir Putin se vede nevoit sa puna in aplicare masuri de austeritate care stirbesc din mandria nationala, noteaza Bloomberg.
Ucraina, pe maginea prapastiei. Premierul cere de urgenta o conferinta internationala a donatorilor, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata
Ucraina are nevoie de o conferinta internationala a donatorilor pentru a-si asigura asistenta financiara necesara evitarii intrarii in incapacitate de plata, a declarat joi premierul Arseni Iateniuk, relateaza agentia de presa Sputnik. "Pentru a supravietui in aceasta perioada dificila, avem nevoie de o conferinta internationala a donatorilor si de ajutor din partea partenerilor occidentali", a spus Iateniuk.
Detroit, capitala americana a producatorilor auto si simbol al prosperitatii anilor '70, a iesit oficial din faliment
Orasul Detroit, considerat capitala americana a producatorilor auto, a iesit oficial din faliment, dupa aproape un an si jumatate, administrarea municipalitatii revenind primarului si consiliului local, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Justitia americana a aprobat la inceputul lunii noiembrie planul Primariei de iesire din faliment, cel mai grav din istoria oraselor americane, prin care au fost renegociate datorii de peste 18 miliarde de dolari.
Dupa eBay, Microsoft anunta ca accepta bitcoin pentru plata jocurilor si a aplicatiilor
Microsoft a devenit cea mai mare companie din lume care sprijina tranzactiile cu bitcoin, dupa introducerea in aceasta saptamana a unei optiuni prin care clientii pot folosi moneda virtuala pentru a cumpara aplicatii, jocuri si muzica de pe platformele digitale ale companiei. Microsoft se alatura astfel diviziilor PayPal si Braintree ale eBay pe lista companiilor importante care accepta tranzactiile cu bitcoin, noteaza MarketWatch.
Pe acelasi subiect: