Cum ramai fara bani pe card fara sa stii, totul este legal; unda verde pentru „spargerea“ si privatizarea Oltchim; titlurile de stat au batut bursa la castiguri; gigantul Google spune ca am putea trai 500 de ani
Bani, euro
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Cum „incurajeaza“ bancile economisirea. Dobanzile scad sub 2% si la depozitele pe un an
Un client care depune 10.000 de lei la banca pe un an mai primeste la scadenia maximum 300 de lei si doar daca alege o banca de talie mica, precum TBI Bank sau Romanian International Bank (RIB), care incearca sa-si creeze o baza de clienii, in timp ce banii depusi la o banca mare, ca Raiffeisen, UniCredit sau BCR, aduc un castig net de 140-180 de lei, potrivit www.zf.ro.
Cum ramai fara bani pe card fara sa stii. Totul este legal
Bancile sunt obligate de Proteciia Consumatorilor (ANPC) sa afiseze, de luna aceasta, comisioanele pe care le practica la operaiiunile cu cardul la bancomate. Romanii isi primesc salariile pe card de la o anumita banca, iar fiecare operaiiune la bancomat este taxata. Care este, insa, suma pe care o pierde un utilizator de card, daca nu gaseste un bancomat al propriei banci in apropiere si este nevoit sa foloseasca ATM-ul altei banci, scrie www.capital.ro.
Unda verde pentru „spargerea“ si privatizarea Oltchim
Creditorii Oltchim au aprobat planul de reorganizare a companiei, combinatul urmand sa se sparga, astfel incat activele performante sa fie grupate intr-o entitate separata, care sa fie privatizata. „Planul B“ il constituie funciionarea combinatului in regimul actual, combinatul realizand deja un profit operaiional de 700.000 de euro in luna ianuarie, scrie www.adevarul.ro.
Creditorii Oltchim au aprobat planul de reorganizare a companiei, combinatul urmand sa se sparga, astfel incat activele performante sa fie grupate intr-o entitate separata, care sa fie privatizata. „Planul B“ il constituie funciionarea combinatului in regimul actual, combinatul realizand deja un profit operaiional de 700.000 de euro in luna ianuarie, scrie www.adevarul.ro.
"Mega Misiunea" britanica la Bucuresti: companiile care vor sa ne faca autostrazi, aeroporturi si cai ferate din fonduri UE
Cea mai mare misiune economica britanica de dupa Revolutie a "descins" marti la Bucuresti. Peste 50 de companii din Regatul Unit si-au trimis reprezentantii in Romania ca sa convinga autoritatile si firmele sa atraga impreuna miliardele de euro din fondurile europene alocate pana in 2020. Britanicii vor sa construiasca pentru noi autostrazi, aeroporturi, linii de cale ferata sau proiecte uriase de apa, canalizare si transport de gaze naturale, noteaza www.stirileprotv.ro.
Titlurile de stat au batut bursa la castiguri
Scaderea dobanzilor la titlurile de stat pana la minime istorice a adus castiguri record investitorilor care au mizat pe aceste instrumente financiare cu risc scazut. Un investitor a vandut ieri pe bursa un pachet de o mie de titluri de stat pentru o suma 12 mil. lei la un prei de 11.525 lei/unitate, cu 15% mai mare decat preiul la care aceste titluri au fost emise in martie 2013. La randamentul de 15% din variaiia de prei se adauga si cele doua cupoane de 5,75% pe an incasate de investitor in 2013 si in 2014, deci un plus de 11,5%, scrie www.zf.ro.
Speranta de viata va exploda: Google spune ca am putea trai 500 de ani
Speranta de viata a oamenilor ar putea creste considerabil, nu doar depasind un veac, ci chiar cateva sute de ani, spune unul dintre sefii Google Ventures, fondul de investitii al gigantului IT. Afirmatia vine in contextul in care Google Ventures planuieste investitii totale de 425 de milioane de dolari in 2015, din care o parte importanta va fi directionata catre companiile din domeniul medical. "Avem instrumentele stiintifice care sa ne permita sa realizam tot ce indraznim sa ne imaginam. Sper sa traiesc destul de mult", a mai spus Bill Maris, scrie www.wall-street.ro.
S-a intors la prima dragoste si a ajuns la cele mai mari profituri din istoria firmei
Fraiii Blidarus au infiiniat in 2006 Softelligence, o firma de dezvoltare de soft, insa dupa caiiva ani de activitate au devenit intermediari pentru companii internaiionale, ca Oracle, Microsoft sau SAP. Ceea ce a fost si bine, si rau. Asa ca la inceputul lui 2013 au intors spatele giganiilor din IT renuniand sa fie intermediari si au ales sa le vanda clieniilor produsele dezvoltate intern. Miza s-a dovedit castigatoare, de vreme ce marjele de profit au crescut de cateva ori in numai un an, potirvit www.businessmagazin.ro.
Gordon Brown: Marea Britanie va deveni Coreea de Nord a Europei daca va parasi UE si va trebui sa-si faca relatii in alte parti ale lumii
Marea Britanie se confrunta cu un viitor fara prieteni, ca o Coree de Nord a Europei, daca va parasi Uniunea Europeana si va cauta sa-si faca relatii in alte parti ale lumii "anglosferice" ca Hong Kong, a avertizat fostul premier britanic Gordon Brown, citat de The Guardian in editia online.
Economia Poloniei a pierdut aproape jumatate de miliard de euro din cauza sanctiunilor impuse Rusiei
Economia Poloniei a inregistrat pierderi de 500 de milioane de dolari (466 milioane euro) din cauza embargoului impus Rusiei de catre Uniunea Europeana, anunta ministrul polonez al Economiei, Janusz Piechocinski, citat de site-ul postului Radio Polonia, scrie Mediafax.
Un fost ministru din Coasta de Fildes va prelua functia de director general a Credit Suisse, devenind primul african in fruntea unei banci globale de investitii
Presedintele Credit Suisse, Urs Rohner, a declarat ca directorul Brady Dougan va demisiona de la conducerea bancii elvetiene la sfarsitul lunii iunie, urmand sa fie inlocuit de Thiam, fost ministru in guvernul Coastei de Fildes care conduce din 2009 Prudencial, cea mai mare companie de asigurari din Marea Britanie in functie de capitalizarea de piata, noteaza Reuters.
Coinventatorul Swatch anunta “era glaciara” a ceasurilor elvetiene, dupa lansarea Apple Watch
Apple va vinde in curand la fel de multe ceasuri ca Elvetia, punand in pericol industria cu o istorie de 400 de ani a tarii, anticipeaza co-inventatorul Swatch, Elmar Mock, citat de Bloomberg. Vanzarile de smartwatch-uri ale Apple ar putea atinge 20-30 de milioane de unitati pe an, in primii cativa ani, a spus Mock intr-un interviu. Elvetia a exportat 28,6 milioane de ceasuri in 2014.
Pe acelasi subiect: