Cum este vazut in piata Misu Negritoiu, nominalizarea premierului la sefia ASF, ce dividende platesc gigantii energetici de stat si cartierul londonez unde restaurantele au oferta la mici, iar Coca-Cola este adusa din Romania
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Remus Borza: "Noua insolventa a Hidroelectrica va dura 7-12 luni"
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, crede ca producatorul de energie va iesi din insolventa peste 7-12 luni, dar spune ca acest proces „nu depinde de indicatorii financiari, care sunt solizi, ci de partea juridica“, scrie Ziarul Financiar.
„Iesirea Hidroelectrica din insolventa depinde exclusiv de perioada de timp in care contestatiile traderilor de energie vor fi solutionate“, a spus Borza la emisiunea ZF Live de ieri. El considera ca noua intrare in insolventa a Hidroelectrica, perla statului in productia de energie, a fost „o eroare judiciara“, iar listarea programata ini¬tial pentru 2014 va avea loc in a doua jumatate a anului viitor.
Hidroelectrica a inregistrat in primele doua luni din acest an un profit de 125 de milioane de lei, iar anul trecut acest indicator a fost de 910 mil. lei, potrivit lui Borza. Cifra de afaceri a producatorului de energie s-a majorat cu 670 mil. lei in 2013, pana la 3,69 miliarde de lei.
Bucuresteanca de 30 de ani care detine o afacere unde barbatii nu au nicio sansa: “Femeile se descurca mai bine”
Georgiana Curuia a lansat, in urma cu mai bine de zece ani, brandul romanesc de haine PNK Casual, pentru care este responsabila, impreuna cu sora ei, atat de conducerea afacerii, cat si de designul hainelor, relateaza Business Magazin.
Totul a inceput de la un mic atelier de productie de moda pentru femei cu cinci angajati, deschis in 2005 in urma unei investitii de cateva mii de euro, ale carui modele au fost distribuite initial in magazine multibrand din Bucuresti. Un an mai tarziu, i se alatura in afacere sora ei, Patricia Niculae, si lucreaza impreuna la primele incercari de pozitionare a PNK Casual ca brand romanesc.
Primul magazin PNK Casual se deschide in 2005, iar de atunci brandul continua sa se extinda in tara, dar si in Bucuresti. In 2012, PNK Casual se muta intr-o noua fabrica, unde sunt produse lunar circa 7.000 de articole, iar in 2013 deschid si un flagship pe Calea Dorobantilor. Cea mai recenta realizare o reprezinta lansarea brandului pentru copii Little PNK.
Planurile de dezvoltare ale brandului autohton nu se opresc insa aici: “Cel mai mare regret il constituie faptul ca PNK Casual nu este prezent si pe piata internationala, dar acesta reprezinta unul dintre proiectele strategice ale firmei."
Ce dividende platesc gigantii energetici de stat ai Romaniei
Operatorii magistralelor nationale de transport al gazelor naturale si al energiei electrice promit dividende de peste 333 de milioane de lei, sau 67% din profiturile nete obtinute pe anul trecut, de 500 de milioane de lei. Guvernul va indeplini promisiunile conducerilor Transgaz (TGN), respectiv Transelectrica (TEL), cu drepturile sale de vot, majoritare la fiecare din cele doua companii. La Conpet Ploiesti (COTE) situatia este incordata, informeaza Economica.net.
Statul va primi dividende de peste 195 de milioane de lei (43,7 mil. euro) de la Transgaz (TGN) si Transelectrica (TEL). Guvernul dispune de forta de vot a pachetelor de peste 58% din actiunile TGN si TEL, astfel ca propunerile conducerilor celor doua companii vor fi aprobate in AGA. Administratia Conpet nu a facut nici o propunere de dividende, deocamdata.
Conducerea Transgaz Medias (TGN) a propus actionarilor companiei un dividend brut de 17,58 lei / actiune, sau de peste 202 milioane de lei in total. Transelectrica (TEL) va da, la randul sau, un dividend brut de 2,228 lei / actiune si un total de 131 de milioane de lei.
Cum este vazut in piata Misu Negritoiu, nominalizarea premierului la sefia ASF: Are "nume", este profesionist, dar trebuia sa stie mai multe despre ce supravegheaza
Misu Negritoiu a fost nominalizat miercuri de premierul Victor Ponta pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). In piata de capital si a fondurilor de pensii numirea fostului director al ING Romania a fost intampinata in general pozitiv, insa lipsa unei experiente anterioare in industriile pe care le va supraveghea ridica anumite semne de intrebare, potrivit Wall-Street.ro.
Misu Negritoiu mai asteapta pana marti votul de investire din partea Parlamentului, dar procedura este mai degraba o formalitate. Acualul presedinte al ING Romania il va inlocui astfel pe Dan Rusanu, fostul sef al ASF, in prezent arestat pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu.
Misu Negritoiu a lucrat de-a lungul ultimii 15 ani in cadrul ING, avand o vasta experienta in domeniul bancar dar si sferele inalte ale puterii, fiind chiar deputat PDSR in legislatura 1996 – 2000. Bancherul si-a dat insa demisia din Parlament in 1997. Totusi, CV-ul lui Negritoiu nu cuprinde si o experienta importanta in piata de capital, asigurari sau in industria fondurilor de investitii.
Te-ai muta in Silicon Valley al Romaniei? Clujul devine magnet pentru bani si creiere
In Cluj-Napoca se dezvolta cu rapiditate viitorul Silicon Valley al Romaniei, un proiect care va atrage bani grei si foarte multe creiere. Insa nu e singura ancora de dezvoltare a orasului. Joburile de aici sunt aproape la fel de multe ca in Bucuresti, piata rezidentiala infloreste si cladirile de birouri atrag tot mai multe companii mari. Te-ai muta aici?
Iata mai jos cateva coordonate care arata ritmul rapid de dezvoltare a orasului Cluj-Napoca, noua vedeta a Romaniei, din mai multe puncte de vedere: numar de locuri de munca, anvergura viitorului „oras in oras”, tranzactiile pe piata birourilor, preturile locuintelor, noteaza Dailybusiness.ro.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a anuntat inca de la inceputul anului trecut ca la Cluj va fi construit un orasel precum Silicon Valley, care sa reuneasca firme de IT si locuinte pentru specialisti, investitia fiind estimata la 300 de milioane de euro.
Insula romaneasca din Londra, unde restaurantele au oferta la mici, iar Coca-Cola este adusa din Romania
Printre romanii din Marea Britanie exista si povesti de succes, dar si situatii tragice. In presa britanica au aparut nenumarate articole despre romanii care comit infractiuni sau traiesc in conditii mizere, scrie Adevarul.ro. Presa romana a incercat sa ofere o contrapondere prin promovarea elitelor romane din Anglia. Insa intre aceste doua extreme, cei mai multi dintre romanii din Anglia traiesc modest, dar cinstit. Nu castiga milioane de lire, dar nici nu fura.
In casa pe care nea Vasile o imparte cu alte opt persoane este foarte cald si miroase a prajeala. Un hol intunecos duce direct in bucatarie, unde un barbat imbracat in pantaloni de trening si maieu mananca mamaliga cu branza, smantana si carne. Peretele si o craticioara fixeaza la unghiul potrivit o tableta pe care tanarul de vreo 30 de ani urmareste un clip etno-pop. Dam buna seara, dar ne gandim, de fapt, la norocul de pe capul nostru. S-au legat toate cum nu se poate mai bine, l-am gasit pe barbatul asta cu mamaliga si muzica romaneasca, o sa filmam si o sa aratam cum traiesc romanii in Londra. De fapt, nu-i nimic nemaipomenit in scena domestica. Sunt mii de case ca aceasta, unde imigrantii stau cate 3-4 in camera si impart chiria pentru a trimite cat mai multi bani acasa. Vasile Miculas, gazda noastra, ne face repede loc la masa, colegul lui de camera isi ia tableta si pleaca, dar lasa usa deschisa, sa auda ce vorbim.
Concluzii la sfarsit de summit. Obama: "Rusia va suporta sanctiuni mult mai dure daca va continua sa fie o amenintare pentru Ucraina. SUA vor exporta gaze in Europa"
Presedintele american, Barack Obama, si liderii Uniunii Europene si-au afisat unitatea de vederi si actiuni, dupa primul summit pe care l-au tinut vreodata la Bruxelles, in capitala Europei Unite. Au avertizat Rusia ca va suporta sanctiuni mult mai dure in cazul in care va continua sa fie o amenintare pentru Ucraina. In plus, Obama a promis ca Statele Unite vor exporta gaze in Europa, astfel incat sa scada dependenta de importurile din Rusia, arata Incont.ro.
"Europa este cel mai apropiat partener al Statelor Unite. Lumea e mai sigura si mai justa cand Europa si Statele Unite sunt solidare", a spus presedintele american.
Barack Obama, presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, si cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-au reafirmat determinarea fata criza ucraineana, provocata de Rusia dupa invadarea Crimeii. "Suntem uniti in sustinerea Ucrainei si acordarea de sprijin pentru stabilizarea economiei ucrainene, suntem uniti in angajamentul nostru pentru securitatea Europei si in misiunea noastra de a izola Rusia si a-i impune sanctiuni pentru actiunile ei", a punctat Obama.
"30 sub 30" 2014
Forbes Romania a continuat si in 2014 povestea "30 sub 30", inceputa cu doi ani in urma. Pentru al treilea an la rand, au fost adunate 30 de povesti de succes ale unor tineri cu varsta sub 30 de ani. Desi domeniile lor de activitate variaza de la business, la sport, arta, muzica sau IT, elementul care ii uneste pe toti cei 30 sub 30 consta in performantele exceptionale pe care le-au obtinut pana in prezent.
Iata o parte din promotia "30 sub 30" din 2014:
Sebastian Vaduva, Gabriel Dobocan, Andrei Marinescu
Razvan Roman si Radu Spineanu
Matei Malos
Tudor Cobalas
Mihnea Miculescu
Bogdan Tudor
Alexandru Radovici
Seful Siemens il asigura pe Putin ca grupul german va continua investitiile in Rusia
Siemens va continua sa investeasca in Rusia, a spus miercuri directorul general al grupului german, Joe Kaeser, in timpul unei intalniri cu pesedintele Vladimir Putin, in pofida tensiunilor dintre statul rus si Occident provocate de criza din Ucraina, potrivit AFP.
"Grupul Siemens a investit deja in economia rusa circa 800 de milioane de euro si vom continua investitiile in viitor, mizand pe o cooperare pe termen lung", a afirmat Kaeser in timpul unei intalniri cu Putin la resedinta acestuia din apropierea Moscovei, au relatat agentiile ruse de presa. El a spus ca Siemens va continua sa produca in Rusia si sa industrializeze aceasta tara.
Intalnirea a avut loc in conditiile in care Statele Unite si Uniunea Europeana au impus saptamana trecuta sanctiuni impotriva Moscovei, ca reactie la anexarea Crimeei de catre Rusia, avertizand cu masuri mai severe, care ar putea afecta segmente intregi ale economiei, daca Rusia va continua sa se extinda in regiune.