Cum alegem polita de asigurare a casei, joburi in Germania cu salarii de peste 26.000 euro/an si Romania nu a construit niciun km de cale ferata in 25 de ani
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Ungurii de la OTP sunt pe ultima suta de metri sa preia Millennium Bank
OTP Bank, filiala locala a celui mai mare grup financiar ungar, este la un pas sa finalizeze negocierile cu portughezii de la Millennium pentru preluarea bancii din Romania, ceea ce i-ar permite sa castige patru pozitii in topul local si sa ajunga la o cota de piata de 2%. Conform unor surse de pe piata bancara, draftul de contract de preluare este intocmit si daca nu se intampla ceva neasteptat, in cateva saptamani cele doua parti vor semna tranzactia. Cel mai mare grup financiar din Ungaria ar castiga o cota de piata de 0,7% intr-un sistem bancar romanesc extrem de aglomerat, neprofitabil si plin de credite neperformante, noteaza Ziarul Financiar.
Cum alegem polita de asigurare a casei
Asigurarea pentru locuinta, obligatorie plus facultativa, astfel incat sa acopere toate riscurile, difera foarte mult ca pret, de la companie la companie. Avem o casa si vrem sa o asiguram. Pentru ca oricum trebuie (ne obliga legea), cumparam o polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale – PAD. Aceasta acopera daunele produse constructiilor cu destinatia de locuinta de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofe naturale – inundatii, cutremur, alunecari de teren, ca efect direct sau indirect al producerii acestora. Si este contractata cu Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), scrie www.capital.ro.
Joburi disponibile prin reteaua Eures, in Germania. Salariul poate ajunge la peste 26.000 euro/an
Aproape 70 de locuri de munca in domeniul hotelier sunt disponibile in Germania. Salariile pot ajunge si la 26.400 de euro anual, prin reteaua europeana Eures, potrivit Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca. AMOFM dispune astfel 69 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier - gastronomic, care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania, pentru care se va organiza selectie la Brasov, in zilele de 27 si 28 august 2014. Vezi conditiile de angajare pe www.incont.ro.
In 25 de ani nu am construit niciun kilometru de cale ferata
Un tren cu pasageri al CFR Calatori parcurge in prezent ruta Bucuresti-Tulcea, adica 334 de kilometri de cale ferata in 5 ore si 20 de minute, altfel spus circula cu o viteza medie de nici 65 de kilometri pe ora, sub cea de dinainte de anii ’90. Durata calatoriei cu trenul pe ruta Bucuresti - Buzau este cu 21 de minute mai mare fata de acum 80 de ani. Si exemplele pot continua. Nicio schimbare in bine nu a avut loc in ultimii ani in durata calatoriei cu trenul, desi atat la CFR SA, compania care administreaza reteaua de cale ferata, cat si la CFR Calatori, transportatorul de stat, s-au adus echipe de manageri „profesionisti“, arata o analiza realizata de Ziarul Financiar.
Vom avea un al treilea pod spre Bulgaria. Unde va fi construit si cand ar putea fi gata
Romania si Bulgaria vor fi unite printr-un al treilea pod peste Dunare, dupa Calafat-Vidin si Giurgiu-Ruse. Informatia a fost data de agentia Darik News, citata de www.stirileprotv.ro, potrivit careia prefectii regiunilor Ruse, Plevna Slistra si Vrata s-au intalnit joi cu omologii lor romani si cu primarii marilor orase de pe cele doua maluri ale Dunarii pentru a stabili unde va fi construit podul. Conform presei bulgare, autoritatile din cele doua tari au in vedere mai multe amplasari: intre Silistra si Calarasi, intre Nicopol si Turnu Magurele, Oriahovo si Bechet sau chiar langa Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, pentru a decongestiona traficul de pe acesta. Locul precis va fi stabilit insa abia peste doua luni.
Gazul de la rusi se ieftineste cu peste 10% in perioada iulie – septembrie
Pretul la care Romania va importa gaze in perioada iulie - septembrie 2014 va fi de 340 de dolari pe mia de metri cubi, cu 10,5% mai mic decat in ultimele trei luni, potrivit estimarilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Astfel, intr-un document privind evaluarea costului gazelor pentru perioada urmatoare, se arata ca in trimestrul al treilea din acest an vom importa gaze la un pret de 340 de dolari pe mia de metri cubi, fata de un pret de 380 de dolari pe mia de metri cubi, cat au costat gazele externe in perioada aprilie – iunie, arata www.economica.net.
Cealalta fata a cresterii economice anuntate de Romania pentru primul trimestru din 2014
Statistica a anuntat, saptamana trecuta, cifre incurajatoare in ceea ce priveste evolutia economiei in primul trimestru din acest an. Economistii avertizeaza insa ca nu doar procentul cresterii economice este relevant, ci si sursele care l-au facut posibil. Mai exact, ei atrag atentia ca lipsa investitiilor publice trage greu in balanta dezvoltarii Romaniei, in contextul in care investitiile mediului privat sunt anemice, iar consumul de-abia a inceput sa dea semne de revenire, scrie www.gandul.info.
Povestea unei afaceri de familie care a ajuns, in 23 de ani, la afaceri de 1,6 milioane de euro
Producatorul clujean Cosmetic Plant vizeaza in acest an o crestere de 10% a afacerilor, in urma investitiilor in retehnologizare. Afacerea de familie cu o poveste de 23 de ani a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro si 29 de angajati. Poverste afacerii incepe in 1991, cand Ileana Mester, farmacista cu peste 20 de ani de experienta in cosmetologie, a imprumutat 1.000 de dolari de la o prietena, dorindu-si sa puna in practica propriile idei. Susana Laszlo, fiica fondatoarei, a inceput sa lucreze in cadrul firmei in 1995, dupa ce a absolvit Facultatea de Medicina „Iuliu Hategan“ din Cluj-Napoca si dupa ce a urmat rezidentiatul si specializarea in pediatrie in Ungaria. Citeste intreaga poveste pe Business Maganzin.
Actiunile Banco Espirito Santo din Portugalia, suspendate dupa un declin de 17%
Actiunile Banco Espirito Santo din Portugalia au fost suspendate joi de la tranzactionare in urma unui declin de peste 17%, evolutie care a tras in jos indicii bursieri europeni, titlurile bancilor si obligatiunile celor mai indatorate state europene, transmite Bloomberg. Espirito Santo International, cel mai mare actionar al Espirito Santo Financial Group, a anuntat marti ca nu a reusit sa rascumpere obligatiuni pe termen scurt de la mai multi clienti. Banca centrala a Portugaliei a dat asigurari ca Banco Espirito Santo a fost protejata de problemele grupului, dar anuntul nu a reusit sa calmeze investitorii.
Companiile din Europa cer o reforma legislativa in UE care sa le permita sa ramana competitive in fata Statelor Unite si Chinei
Ford si Fiat-Chrysler, doi dintre cei mai mari producatori auto din Europa, au facut apel, separat, pentru reformarea radicala a politicii Uniunii Europene fata de companii, inainte ca statele membre sa negocieze posturile din Comisia Europeana pentru urmatorii cinci ani, relateaza Financial Times. Reformarea Comisiei Europene a devenit o arma politica in ultimele luni, in cadrul disputelor legate de numirea lui Jean-Claude Juncker in functia de presedinte al Executivului UE, state ostile federalizarii, precum Marea Britanie, cerand un rol mai mare in luarea deciziilor UE.
Intalnire de gradul zero la finala Cupei Mondiale. Kremlinul anunta o discutie Vladimir Putin - Angela Merkel, in contextul sanctiunilor impuse de UE Rusiei
Presdintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa se intalneasca duminica, la Rio de Janeiro, unde se va disputa finala Cupei Mondiale, potrivit unui consilier al Kremlinului, relateaza AFP, preluata de Mediafax. "Planificam intalniri bilaterale cu liderii unor tari care vor fi prezenti la finala Cupei Mondiale", a anuntat Iuri Usakov, principalul consilier al Kremlinului pentru politica externa, in cursul unei conferinte de presa.
Pe acelasi subiect: