Noutatile IT ale anului la targul CeBIT: tehnologie 3D si noi tablete!
De azi si pana pe 5 martie, in Germania, se desfasoara cel mai mare targ european de produse software CeBIT, care va fi "condimentat" si cu lansari de tablete. Anul acesta, vor fi prezente si 16 companii romanesti.
De exemplu, Fujistu va lansa, la cel mai mare targ IT&C european, o tableta destinata utilizatorilor business si care va costa peste 960 de dolari. Varianta mai scumpa are 3G.
Tableta Sylistic 550 va rula Windows 7 Proffesional si va fi disponibila in varianta de 32 sau 64GB.
Are doua camere foto/video si un ecran de 10 inci LED. In plus, pentru ca este destinata mediului business, are un cititor de amprente pe carcasa.
Tot aici, Asus prezinta o tehnologia WAVI Xtion pentru PC-uri care este bazata pe senzori de miscare. Astfel, pasionatii de gaming vor putea sa acceze de la distanta continutul aflat pe calculatoarele proprii prin gesturi simple, din fata televizorului.
Iar daca taiwanezii au pornit nebunia mini-laptopurile, Asus aduce cateva produse noi la Hanovra: Eee Slate EP121 cu ecran de 12 inci, Eee Pad MeMO si Eee Pad Slider cu tastatura glisanta. Tot aici va fi prezentat si Eee Pad Transformer care are o tastura obisnuita, dar care poate fi folosita si drept baterie suplimentara.
Si cei de la Sapphire aduc la targ cel mai mic PC din lume, precum si o serie de placi grafice.
Competitie romaneasca
Anul acesta, la targ vor participa si 16 companii romanesti care vor intra in lupta deschisa cu producatori mondiali precum Microsoft sau IBM. Astfel, Allview, AMBO Software, Arobs Transilvania Software, Avangate, Codespring, Contico Technologies, Direct Vision, ENEA Services Romania, Feper, iQuest Technologies, IT Six Global Services, MosaIQ, Pentalog, Romsoft si Ropardo sunt cei 16 care vor sa "sperie" competitia straina.
Dintre acestia, cei de la Allview sunt cunoscuti pentru lansarea primei tablete romanesti, care este disponibila acum si in varianta 3G.
Si cei de la Arobs Transilvania au scos pe piata portabilul din gama Smailo.
Participarea companiilor romanesti este finantata prin Programul de finantare a exporturilor, derulat de Ministerul Economiei. Anul acesta, oficialii romani au alocat circa 178.000 de euro, cu 11% mai putin fata de anul trecut.