iLike IT: Busu si Dedu, implicati intr-un accident auto in direct. VIDEO
O sa "miroasa" a adrenalina. Si nu doar virtuala. Patrunde in lumea fascinanta a jocurilor pe calculator pentru o demonstratie live de indemanare.
Dar mai intai, iata o veste buna pentru cei mai tineri. Vorbim despre doua premiere, una foarte calda si cealalta asteptata cu nerabdare de pasionati.
Battlefield 3 a avut premiera nationala, sambata, la un eveniment unde erau multe priviri catranite spre monitoare, ce aduceau aminte de noptile pierdute la Counter Strike.
Jocul vine intr-un an plin cu apariti tari precum noile versiuni Starcraft sau Call of Duty Modern Warfare. Peste numai doua saptamani vine si noul Need For Speed - The Run.
E clar deja cum isi vor petrece pasionatii sarbatorile. Langa bradul de Craciun, cu tastatura in brate...
Vestea proasta pentru parinti este ca jocurile sezonului le vor scoate din buzunar alte sute sau chiar mii de lei, si nu doar pentru softuri. Piata componentelor de sistem pentru jocurile avansate este in fierbere, pentru ca preturile tocmai au crescut la anumite componente chiar si cu 25%.
Lumea jocurilor pe calculator nu mai este o lume a copiilor. barbati in toata firea sunt cei care investesc in jocuri nu doar timp, ci si bani. Multi bani.
Jocurile sunt o industrie de 17 miliarde de dolari la nivel mondial, iar cifrele cresc in fiecare an. Oameni ca Adrian sunt forta din spatele industriei. Ca el, 80% dintre jucatorii sunt motivati sa isi innoiasca sistemul la fiecare aparitie de joc nou, mai solicitant pentru sistem.
Marii producatori de componente cum sunt placile video, memoriile, procesoarele sau placile de baza tin asadar aproape de comunitatea de jucatori, de care depind pentru a supravietui. Pana la final de an, piata romaneasca a jocurilor ar trebui sa fie pe crestere cu 10%, pana la 19 milioane de euro. Sportul cu tastatura nu este asadar ieftin.
In 2010, piata componentelor PC a ajuns in Romania la 300 de milioane de euro. Asociatia romana a magazinelor online anunta o crestere de inca 10% pentru 2011. Cel mai ieftin sistem pentru jocuri porneste de la 3.000 de lei, iar cel mai scump poate costa cat o masina la mana a doua. 30% din cifre se rotunjesc in fiecare an cu sprijinul lui... Mos Craciun.
Producatorii jocurilor nou iesite pe piata pun accentul pe usurinta cu care pot fi folosite.