Atentie! Virus care fura parolele utilizatorilor de e-banking! VIDEO
Compania de securitate informatica BitDefender a detectat un virus ce fura parolele conturilor de FTP si de e-banking. Virusul Backdoor.Lavandos.A are ca tinta principala sitemul de e-banking folosit in special de institutii din Rusia si Ucraina.
Poate fura inclusiv date confidentiale din conturile personale accesate de pe un calculator infectat. Este un virus care se poate camufla foarte bine, ceea ce il face greu de detectat.
Dupa ce infecteaza sistemul virusul va instala pe fiecare browser din calculator un soft care va permite importul de certificate false.
Astfel, utilizatorii infectati cu Lavandos risca sa isi expuna informatii confidentiale cu privire la conturile de e-banking sau cele de FTP in fata infractorilor informatici.
Utilizatorii BitDefender sunt protejati automat impotriva acestui atac informatic. Cei care nu folosesc produsele de securitate BitDefender, pot descarca utilitarul gratuit din sectiunea Download de pe Malwarecity.ro.
O lista alcatuita de TechMixer.com ne arata care sunt cele mai bune programe antivirus gratuite. Tu esti de acord cu acest top sau ai alte sugestii? Scrie in sectiunea "Comentarii" de mai jos!
1. BitDefender Free Antivirus Edition
Desi editia gratuita nu scaneaza calculatorul in timp real, asa cum se intampla in cazul variantei contra cost, BitDefender verifica la cerere computerul, pe baza aceluiasi mecanism utilizat in versiunea profesionala. Asadar, putem spune ca protectia este totala si programul fara bani nu este cu nimic mai prejos decat cel pe bani.
2. ClamWin Free Antivirus
Acest program are un sistem de detectie performant, care se actualizeaza automat. ClamWin gaseste orice fel de amenintare, de la spyware la virusi, iar interfata sa simpla il transforma in programul ideal pentru incepatori.
3. Blink Personal
Programul este o suita multifunctionala, care contine un firewall, alaturi de Identity Protection si protectie in fata atacurilor malitioase. Insa, desi are cateva caracteristici unice printre programele antivirus gratuite, Blink nu detecteaza cu atat de mare succes spyware-ul.
4. Microsoft Security Essentials
Cu o interfata extrem de simpla, dar in acelasi timp moderna, Microsoft Security Essentials se mandreste cu o rata de detectie foarte buna, ceea ce il face optiunea perfecta pentru cei care vor un program care sa ruleze in background, fara a intrerupe activitatile curente.
5. Avira AntiVir Personal Edition
Monitorizare in timp real, protectie impotriva viermilor si a Troienilor, anti-phishing si anti-rootkit, cu toate acestea se lauda Avira AntiVir Personal. Ar fi perfect, daca nu te-ar agasa tot timpul cu reclama la programul contra cost.
6. Avast! Home Edition
Ofera protectie impotriva amenintarilor venite prin mesajele instantanee, prin programele de tip peer-to-peer si prin alte activitati pe web. Avast are numeroase caracteristici de securitate care il transforma intr-un pachet complet, punand la dispozitie inclusiv un serviciu de suport tehnic prin telefon, in cazul in care ai probleme cu softul.
7. AVG Anti-Virus Free Edition
Cu peste 70 de milioane de download-uri, AVG este unul dintre cele mai populare programe antivirus. Ai protectie in timp real impotriva diverselor tipuri de malware si nici nu ocupa foarte mult spatiu pe hard: pentru instalare, ai nevoie doar de 30 MB.
8. Comodo AntiVirus
Comodo beneficiaza de update automat si iti scaneaza calculatorul in timp real, astfel ca esti protejat non-stop. Iti verifica e-mailul si trimite in carantina orice fisier compromis, asa ca tu scapi cam de orice grija.
9. PC Tools AntiVirus Free Edition
Cu protectie incorporata impotriva viermilor, Troienilor si virusilor, PC Tools AntiVirus iti tine computerul la adapost de aproape toate tipurile de malware. E drept, insa, ca alte programe au o rata de detectie mai buna decat acest program.
10. Rising AntiVirus Free Edition
In afara de protectia impotriva atacurilor malitioase obisnuite, Rising AntiVirus se ocupa si de informatiile personale, cum ar fi cele de pe conturile de online banking sau de Yahoo. Partea proasta este ca motorul sau de scanare nu este avizat, asa ca are o rata de detectie mai scazuta.
Care sunt virusii care au facut ”cariera” de-a lungul vremii?
1. Virusul ILOVEYOU este unul dintre cei mai periculosi. A aparut in vara lui 2000 si s-a raspandit prin intermediul e-mail-ului. In mai putin de 24 de ore a facut inconjurul lumii si a afectat milioane de computere, inclusiv cele ale Pentagonului, ale CIA-ului sau ale Parlamentului britanic.
Au fost infectate doar calculatoarele care foloseau sistemul de operare Windows. Pagubele au fost de miliarde de dolari.
2. Virusul Sasser a fost creat de un pusti de 17 ani si a dat peste cap retelele companiilor aeriene, ale Garzii de coasta si chiar ale unor guverne. Virusul este activ si in prezent si afecteaza computerele celor care folosesc versiuni neupdatate de Windows.
3. Virusul MyDoom se raspandeste tot prin e-mail, dar este unul dintre primii virusi care au folosit si retelele P2P pentru a se inmulti si a forma o familie mare si raspandita de computere virusate. Acest virus a fost primul care a avut ca tinta o companie.
4. Virusul Nimda a aparut imediat dupa 11 septembrie 2001. Viteza lui de raspandire a uimit o lume intreaga. In 22 de minute acaparase retele de calculatoare din intreaga lume. A folosit in acest scop e-mailuri, retele deschise si nesecurizate, vulnerabilitati ale serverelor sau site-urilor.
5. Virusul Melissa, creat cu dedicatie pentru o dansatoare la bara, a scapat de sub control si a inceput sa spameze in nestire. A afectat numeroase companii, care au avut pierderi de milioane de dolari.
Mai multe despre:
#virus informatic#BitDefender
Pe acelasi subiect: