Jumatate dintre angajati isi iau mancare de acasa pentru masa de pranz
Jumatate dintre angajatii care iau pranzul la birou prefera mancarea gatita acasa, in timp ce 21% dintre acestia comanda preparate de la firme de catering, potrivit unui studiu referitor la obiceiurile si preferintele romanilor cu privire la masa de pranz.
Majoritatea respondentilor (70%) care mananca la birou servesc un singur fel de mancare. Totusi, dintre cei care servesc 2 feluri de mancare (27%), alegerea preponderenta merge catre fel principal + desert / fruct, se arata in cercetare.
Cei care opteaza pentru mancarea pregatita acasa, o fac - in egala masura - pentru accesibilitatea pretului si pentru ca este o solutie perceputa ca echilibrata pentru pranz de catre respondenti
Nutritionistii spun ca este foarte important ca masa de pranz sa fie servita la aceeasi ora in fiecare zi.
"Acest lucru contribuie la mentinerea unui ritm constant pentru organism. Studiul arata faptul ca 60% dintre respondenti tin cont de acest aspect. Cei care intampina greutati in a stabili un program de masa consecvent pot trece pranzul in calendar ca pe orice alta intalnire pe care o au programata pentru ziua respectiva. Pentru a separa activitatile de lucru de momentul pranzului, masa nu trebuie servita pe birou. Astfel, veti evita tentatia de a verifica e-mail-uri, de a raspunde la telefon sau de a naviga pe site-uri. E important sa privim pranzul ca pe un moment de relaxare si detasare”, a declarat nutritionistul Elena Casapu.
Sondajul fost realizat de compania Maggi, online, in perioada 3-10 mai. La studiu a raspuns un numar de 2.391 respondenti, femei si barbati din toate regiunile tarii, cu varsta peste 18 ani.
Pe acelasi subiect: