Increderea in economie a ajuns la un maxim istoric. Ce cred romanii despre mediul de afaceri, piata muncii si cursul valutar
Valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a inregistrat, in aprilie 2015, o crestere cu 2,6 puncte fata de luna anterioara, ajungand la valoarea de 70,7, un nou maxim istoric, a anuntat CFA Romania.
Indicatorul de incredere macroeconomica se calculeaza pe o scara cu valori intre zero (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) pe baza a sase intrebari privind conditiile curente referitoare la mediul de afaceri si piata muncii si a anticipatiilor pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale.
Majorarea s-a datorat, in special, componentei de conditii curente a indicatorului. Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 59,8 (nou maxim istoric), in crestere cu 6 puncte fata de valoarea inregistrata in exercitiul anterior, iar indicatorul anticipatiilor s-a majorat la 76 (nou maxim istoric), cu 0,9 puncte peste nivelul inregistrat in martie 2015, potrivit Agerpres.
In ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipatiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4150 pentru orizontul de 6 luni (fata de valoarea de 4,4400 inregistrata in luna anterioara) si respectiv de 4,4200 pentru orizontul de 12 luni (fata de valoarea de 4,4500 inregistrata in exercitiul anterior).
CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA). CFA Romania este una dintre cele 144 de societati membre ale CFA Institute si are peste 160 de membri.
Mai multe despre:
#crestere economica#incredere
Pe acelasi subiect: