Dana Patriciu vrea despagubiri mai mari de la omul de afaceri, pe care il acuza ca a parasit-o. Ce avere impart cei doi
Lupta dintre Dinu Patriciu si sotia lui, Dana, pe o avere estimata la 2,3 miliarde de euro trece la un nou nivel. Suparata ca partajul nu se transeaza inainte, asa cum ceruse initial, ci se va judeca odata cu divortul, dupa cum s-a stabilit astazi, sotia miliardarului isi majoreaza pretentiile. Pe langa jumatate din avere, Dana Patriciu vrea sa fie despagubita de sot si pentru separare.
Magistratii au decis astazi ca partajarea averii, ceruta de Dana Patriciu, sa se judece in cadrul procesului de divort, deschis de sot. Dupa 18 ani de casnicie, reclamanta vrea peste un miliard de euro.
Procesul de divort intentat de omul de afaceri Dinu Patriciu sotiei sale ii incurca acesteia planurile de a obtine jumatate din averea de 2,3 miliarde de euro inainte de despartirea oficiala.
La divort, pe langa impartirea averii, se va decide si din vina cui se desparte cuplul, ce nume va purta Dana Patriciu si care din parti va plati cheltuieli de judecata.
Dana Patriciu declara ca sotul s-ar face vinovat de divort. Mai mult, spun apropiatii, in fata judecatorilor ea a declarat ca a fost abandonata de omul de afaceri si astfel a trebuit sa isi poarte singura de grija. Este doar unul dintre motivele pentru care vrea jumatatea de averea dobandita - sustine ea - in timpul mariajului.
Sotii Patriciu isi disputa, intre altele, si trei proprietati estimate la opt milioane de euro. Pe langa, resedinta de la Silistea Snagovului, o vila de langa sediul Guvernului si o constructie impresionanta din Cartierul Primaverii.
Considerat candva cel mai bogat roman, miliardarul - sustin de asta data apropiatii sai - crede ca proprietatile din tara si din strainatate, zecile de tablouri sau actiunile de la companii ar valora mult mai putin. Ba chiar ii atrage atentia sotiei ca are bogatii, dar si datorii.
De ele se vor ocupa judecatorii luna viitoare. Pe 22 mai este programat divortul cu tot ce presupune el. Pentru Dana Patriciu este importanta si recenta decizie judecatoreasca prin care i s-a redus taxa de timbru de la 70 de milioane de euro la 17,3 milioane si ele platite in rate: in primii patru ani, va da o mie de lei lunar, iar diferenta uriasa va trebui achitata in cel mult un an de la finalizarea procesului.
Pe acelasi subiect: