Au fost controlati 673 de operatori economici, constatandu-se abateri la 582 (86,5%) si au fost verificate 50.053 kg de preparate, din care 16.130 kg (32%) nu se incadrau in prevederile legale in vigoare. Au fost prelevate 193 esantioane de preparate din carne. In urma analizelor de laborator a rezultat ca 41% nu se incadrau in prevederile legale in vigoare.

Masuri dispuse

- oprirea definitiva de la comercializare a 9.700 kg preparate din carne care erau improprii consumului uman sau afectau interesul economic al consumatorilor;

- oprirea temporara de la comercializare a circa 4.700 kg preparate din carne, pana la remedierea neconformitatilor constatate;

- aplicarea a 582 sanctiuni contraventionale din care 199 avertismente si 431 amenzi in valoare de 1 579 350 lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.
 
Controlul a fost realizat in perioada 8 – 12 martie 2010, la nivel national.