"Afacerea deszapezirea": cu cat este mormanul mai mare, cu atat creste si suma ceruta. "Am strans cam 15 milioane de lei in ultima saptamana"
Pentru bucuresteni, zapada nu mai este prilej de bucurie. Mai ales cand se aduna in munti murdari, ce blocheaza trotuare, parcari si prima banda a soselelelor. Multe strazi secundare au ramas necuratate, iar problema pare de nerezolvat. Cei de la deszapezire se plang ca utilajele nu-si pot face treaba, din cauza masinilor lasate in nameti.
Pe de alta parte, nici oamenii n-ar avea unde sa dea zapada, daca s-ar apuca sa-si curete trotuarele, masinile si locurile de parcare.
O familie a reusit dupa aproape o ora sa-si scoata masina din nameti, dupa ce in ultima saptamana autoturismul a fost lasat in parcarea din fata blocului. Chiar daca n-o vor folosi nici in urmatoarele zile, cel putin au curatat-o.
In apropiere, o domnisoara se lupta si ea cu troianul din jurul autoturismului. Si-a chemat prietenii in ajutor, insa doar unul a aparut.
Unii profita de zapada, ca sa faca un ban. Cu cat este mormanul mai mare, cu atat creste si suma ceruta pentru deszapezirea masinii sau a locuintei.
''50-70 de lei. Depinde. Am strans cam 15 milioane in ultima saptamana. Sa iau mancare la copii. Dupa ce terminam cu masina asta, mergem in alta parte la o casa", spune un deszapezitor.
''Am iesit sa da zapada si am chemat vecinii in ajutor. Le platim", explica un proprietar.
O plimbare pe bulevardele din capitala ne arata ca nu vom scapa curand de muntii de zapada. Oamenii au preferat sa-si lase masinile parcate, ingropate in nameti decat sa fie amendati ca dau zapada pe strada. Problemele apar atunci cand strazile nu pot fi curatate din cauza autoturismelor parcate neregulamentar.