Vanati reduceri pe internet? Atentie la voucherele false
"Am cumparat un voucher de pe internet, dar am fost inselat". Iata ce spun sute de romani care, in goana lor dupa chilipiruri, cred ca pe internet tot ce zboara se mananca. Autoritatile confirma fenomenul si atrag atentia ca nu trebuie sa dam banii pana cand nu suntem siguri ca produsul este de vanzare.
Alexandra a visat la o cina romantica intr-un restaurant scump. A dat 10 lei pe o reducere de 60%, care s-a dovedit a fi una ireala.
"Voiam sa incercam si noi bucataria italiana si timp de o saptamana am sunat pentru programare. Nu a raspuns nimeni la telefon. Am ajuns la restaurant si intr-un final ne-au dat afara. Am prietene care au patit acelasi lucru la cabinetele de cosmetica", a declarat Alexandra Coslea, pagubita.
Marian, alt pagubit isi povesteste patania pe internet. A cumparat cu 100 de lei un voucher pentru o excursie in Grecia.
"Timp de trei saptamani am tot sperat sa primesc reducerea de jumatate de pret din pachetul all inclusive. Am aflat prea tarziu ca firma care detinea site-ul era una fantoma si nu incheiase niciodata contract cu agentia de turism trecuta in oferta", spune Marian.
Autoritatile ne sfatuiesc sa fim atenti atunci cand avem de gand sa cumparam ceva de pe internet.
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism trage un semnal de alarma. Sunt peste 100 de site-uri care vand vacante fara sa detina licenta de turism, iar cele mai multe oferte prezentate drept chilipiruri nu sunt reale, sustin reprezentantii patronatului din domeniu.
Site-urile serioase vand insa in mod legal si transparent vouchere de reduceri.
Acolo textul anuntului este complet si la final gasiti intotdeauna un link pentru a putea reclama nereguli la Protectia Consumatorului. Unele portaluri au un cod pe care il ofera pentru identificare, altele cer datele din buletin.
Pe acelasi subiect: