C&A, afacere deținută de familia fondatorilor, și-ar putea schimba acționariatul după 180 de ani. Retailerul olandez vrea să se dezvolte în China și pe piețele emergente
Retailerul olandez de haine C&A ia în calcul un parteneriat și alte tipuri de investiții externe, în condițiile în care compania vrea să se concentreze pe piața chineză și alte țari emergente, a anunțat proprietarul lanțului, potrivit Reuters.
Anunțul vine în replică la un articol publicat de Spiegel Online, potrivit căruia C&A, compania fondată în secolul 19 și care este deținută de membri ai familiei fondatorilor, este foarte aproape să fie vândută către investitori chinezi.
“Vrem ca C&A să fie o afacere de succes în continuare, de aceea ne gândim la o strategie de dezvoltare”, a declarat un reprezentant al COFRA Holding, compania care deține C&A. “Această transformare include și investigarea mai multor posibilități de creștere în zonele prioritare.”
Aceste zone includ “China, piețele emergente și zona digitală și ar putea însemna și un parteneriat extern sau orice alte tipuri de investiții externe”, a mai precizat reprezentantul C&A, pentru Reuters.
C&A a fost fondată în 1841 de frații Clemens și August Brenninkmeyer. În prezent, compania are peste 1.500 de magazine, 35.000 de angajați și operează în 18 țări europene. C&A este prezentă și pe piața din România.
Afacerea, controlată de mai mult de 1.000 de descendenți ai fraților Brenninkmeyers, prin intermediul COFRA Holding, companie cu sediul în Elveția, încearcă să concureze cu marile branduri de fashion și cu retailerii online.
Alain Caparros, fostul șef al lanțului german de supermarketuri REWE, a fost angajat, anul trecut, director executiv al C&A, acesta înlocuindu-l pe Philippe Brenninkmeijer, punând astfel capăt tradiției ca firma să fie condusă de un membru al familiei.
Pe acelasi subiect: