Președintele Iohannis critică din nou PSD: „Și-a făcut un hobby din a schimba tot ce funcţionează. A mărit salariile până le-a micşorat, acum vrea să desfiinţeze Pilonul II de pensii”
Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis criticat, din nou, miercuri, Givernul, susținând că PSD a făcut o obișnuință din a schimba tot ce funcționează în România, cu referire la modificările legate de contribuții și la schimbările pe care le pregătește la Pilonul II de pensii.
"Cred că aceste veşnice schimbări nu aduc decât bulversări şi incertitudini. Am observat că PSD a făcut un hobby din a schimba tot ce funcţionează în România, a schimbat sistemul de impozite şi taxe, a mărit salariile până le-a micşorat, acum vrea să desfiinţeze Pilonul II de pensii, nu este bine aşa. Se poate guverna aşa, dar nu cu rezultate bune", a spus Iohannis, citat de Agerpres.
El a precizat că, în acest context, nu se merge spre o stabilitate a statului, ci spre instabilitate.
"Părerea mea e că lucrurile care au fost stabilite pentru mulţi ani şi PSD a fost acolo în Parlament, nu cred că poate să facă abstracţie de faptul că această decizie a fost luată de toţi factorii politici, nu cred că este bine. Dacă se schimbă - trebuie, nu trebuie - legile justiţiei, se schimbă - trebuie, nu trebuie - impozitarea, salariile, acum umblăm la sistemul de pensii, după aceea umblăm la securitatea naţională, nu cred că mergem spre o stabilitate a statului român, ci, dimpotrivă, cred că prea multe lucruri abordate în prea scurt timp duc la o instabilitate pe care în definitiv nu şi-o doreşte nimeni", a afirmat Iohannis.
Ulterior, într-un mesaj transmis participanţilor la şedinţa festivă organizată de ASE la 105 ani de la înfiinţare şi prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, preşedintele Klaus Iohannis a susținut că iluzia că politicile fiscale şi monetare pot ţine loc reformelor reale, "aşa cum par să arate priorităţile actuale în materie de guvernare", trebuie abandonată, a afirmat.
"România are nevoie, deopotrivă, de şcoli de afaceri puternice şi de ştiinţă economică veritabilă, care să asigure performanţa mediului de afaceri şi dezvoltarea sustenabilă. Pentru aceasta, soluţiile trebuie să evite capcana programelor populiste şi iluzia că economia poate să ofere prosperitate oricui şi oricât, indiferent de calitatea politicilor din domeniu. Economistul responsabil înţelege că progresul economic înseamnă mai mult decât latura cantitativă, statistică, a unor rate înalte de creştere, care sunt obţinute uşor, dar se pot pierde la fel de uşor. Astfel, trebuie abandonată iluzia că politicile fiscale şi monetare pot ţine loc reformelor reale, aşa cum par să arate priorităţile actuale în materie de guvernare. Este necesar că economia noastră să prospere şi în sens calitativ, prin productivitate şi competitivitate, căci de aici vine prosperitatea durabilă în viaţa de zi cu zi a românilor. De aceea, consider că asumarea curajoasă, din partea comunităţii academice, a unor poziţii de principiu în planul politicilor publice nu poate decât să contribuie la îmbunătăţirea acestora", afirmă şeful statului în mesajul său.
Pe acelasi subiect: