SIVECO a prezentat, in premiera la ZF Mobilio, primele manuale digitale
Hartia se transforma in imagine, lectiile capata sunet si culoare, iar temele devin adevarate provocari contra cronometru. Abecedarul, istoria, fizica si geografia sunt primele manuale digitale pentru elevii claselor I - XII realizate de SIVECO, furnizor de solutii educationale, scrie Mediafax.
SIVECO a prezentat, in cadrul conferintei ZF Mobilio 2013, manualul digital, imbunatatit prin gazduirea sa pe tableta si prin utilizarea tuturor aplicatiilor si a facilitatilor pe care aceasta le pune la dispozitia utilizatorului.
"Suntem bucurosi ca am reusit sa cream efectul de imersivitate pe care il asteptam de la un manual digital", a declarat prof. Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent din SIVECO Romania.
Lectiile nu sunt simple PDF-uri transpuse pe ecran, ci sunt insotite de secvente audio, video, animatii, simulari, activitati in laboratoare reale sau virtuale, e-portofoliu in care pot fi salvate toate temele si incercarile elevilor.
Manualele au fost facute in baza curriculei nationale pentru fiecare disciplina in parte. La realizarea elementelor de interactivitate s-a luat in consideratie atat atributul specific tabletelor ca tehnologie mobila, dar mai ales cele mai recente cercetari mondiale privind psihopedagogia scolara.
"Manualul pe care il propunem in format digital reprezinta un pas semnificativ in micsorarea decalajului existent dintre nivelul tehnologic al societatii actuale si modul de gazduire si de impartasire a cunoasterii informatiei in sistemul educational romanesc. Manualul ofera sistemului de invatamant national o viziune inovativa asupra abordarii curriculare si asupra activitatii la clasa si in afara ei, prin caracterul interactiv al continuturilor invatarii si prin utilizarea tehnologiei touch-screen pe care tableta o pune la dispozitia elevilor. Multi dintre ei sunt deja familiarizati cu utilizarea tabletelor si a smartphone-urilor, astfel ca interactiunea va fi una fireasca. Avem in vedere crearea unor proiecte prin care aceste manuale sa ajunga la elevi", a adaugat Radu Jugureanu.
La elaborarea celor patru manuale au contribuit psihopedagogi, specialisti in proiectarea invatarii, programatori, graficieni, designeri si profesori de mare valoare din invatamantul romanesc.
SIVECO Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de software din Romania si Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si numara peste 1.000 de angajati. Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.