Record stabilit de Apple în Canada. Gigantul american a emis obligaţiuni de 2,5 miliarde dolari canadieni, prima companie străină care reușește această performanță
Apple
Apple a emis pentru prima oară obligaţiuni în Canada, în această săptămână, şi a stabilit un record cu cea mai mare vânzare de titluri făcută de o companie străină pe această piaţă, în valoare de 2,5 miliarde dolari canadieni (1,9 miliarde dolari), relatează MarketWatch.
Obligaţiunile senior negarantate emise de producătorul iPhone sunt pe termen de şapte ani şi au un cupon de 2,513%, potrivit documentelor depuse la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a SUA.
Aranjorii tranzacţiei sunt HSBC, RBC Capital Markets, BMO Capital Markets şi Goldman Sachs, iar Bank of America Merrill Lynch, CIBC Capital Markets şi TD Securities sunt co-manageri.
Dobânda este cu 0,8 puncte procentuale peste cea a obligaţiunilor guvernamentale canadiene cu scadenţa de şapte ani.
Emisiunea de obligaţiuni este cea mai mare făcută vreodată de o companie străină în dolari canadieni. Piaţa canadiană a fost accesată în mare parte de bănci, cu toate că AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, a emis în luna mai obligaţiuni de 2 miliarde de dolari canadieni, vânzare compusă din titluri pe termen de şapte ani şi de 30 de ani, potrivit firmei de analiză a pieţei CreditSights.
Apple va folosi fondurile obţinute prin emisiune pentru finanţarea programului de returnare de capital către acţionari, precum şi pentru cheltuieli generale. Achiziţii şi rambursări de datorii.
Compania americană are o expunere de 96,6 miliarde de dolari sub formă de obligaţiuni senior negarantate şi de 12 miliarde de dolari sub formă de obligaţiuni negarantate pe termen scurt, conform datelor aferente datei de 1 iulie.
Apple a emis până acum obligaţiuni în dolari, lire sterline, euro şi yeni.
Acum câteva zile, Tesla a vândut obligaţiuni de 1,8 miliarde de dolari pe termen de opt ani. Marţi, Amazon.com a emis obligaţiuni de 16 miliarde de dolari, pentru finanţarea achiziţiei Whole Foods Market, pentru 13,7 miliarde de dolari.
Pe acelasi subiect: